«Να μας βάλει στον σωστό δρόμο ο Πιτίνο»

48428770 353026718655811 8021164262107906048 n

Ο Τζέιμς Γκιστ εξήγησε πως ο Ρικ Πιτίνο συνεχίζει να μαθαίνει παρά τα 41 χρόνια... προϋπηρεσίας του, τονίζοντας πως ο θρυλικός κόουτς καλείται να δώσει κίνητρο στους «πράσινους».  

Ο Αμερικανός τόνισε αρχικώς στα κανάλια novasports: «Έχω ζήσει πολλούς προπονητές και καλούς προπονητές. Ο Ρικ Πιτίνο είναι ένας ακόμη από αυτούς. Σίγουρα είναι θρύλος και αναγνωρίσιμος στην Αμερική. Δεν μπορώ να πω ότι πίστευα ότι θα έρθει αλλά είναι μία κατάσταση. Αυτή την στιγμή το σημαντικό είναι να μας δώσει κίνητρο. Είμαστε κάτω, δεν τα πάμε καλά με το ρεκόρ μας. 

Θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε μία κακή ομάδα. Ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε πράγματα, να αλλάξουμε την προσέγγισή μας πνευματικά και σωματικά, βάζοντάς μας στον σωστό δρόμο. Δεν είναι εύκολη κατάσταση. Έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη αλλά 41 χρόνια ξέρει και είναι γύρω από το μπάσκετ. Μαθαίνει και συνεχίζει να μαθαίνει όπως όλοι μας. Μπορεί να προσαρμοστεί. Το μπάσκετ είναι ίδιο παντού. Ίσως το στυλ διαφέρει αλλά στόχος είναι να κερδίσεις και το ξέρει καλά».

Στη συνέχεια, είπε: «Σίγουρα κάνουμε πολλά καινούρια πράγματα, θέλουμε να μπούμε στη φιλοσοφία του και αυτός να προσαρμοστεί στα δεδομένα που βρήκε εδώ. Το σίγουρο είναι πως όλοι έχουμε μεγάλο κίνητρο με την έλευσή του, για τον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Αναφορικά στον αγώνα με την ΤΣΣΚΑ, επισήμανε: «Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Αντιμετωπίζουμε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης, ίσως την κορυφαία μαζί με τη Ρεάλ Μαδρίτης και την ΤΣΣΚΑ, οπότε θα πρέπει να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι σωματικά και πνευματικά. Σίγουρα αυτή είναι μια στιγμή που μπορούμε να αρχίσουμε να αλλάζουμε πράγματα. Φτάσαμε στο μισό της σεζόν από εδώ και πέρα θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα συνέχεια σαν να παίζουμε play offs. Είναι η ώρα να αλλάξουμε σελίδα και να είμαστε καλύτεροι σε κάθε παιχνίδι».

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες παρεμβάσεις του Πιτίνο στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, είπε: «Είναι γενικά διαφορετική η προσέγγιση του παιχνιδιού, διαφορετική αμυντική προσέγγιση. Να είμαστε όλοι πιο ενεργοί, να συμμετέχουμε. Δεν είναι ακριβώς αλλαγή, αλλά είναι κάτι στο οποίο θα πρέπει να δουλέψουμε για να είμαστε πιο επιθετικοί. Αυτό θέλει να κάνουμε ο κόουτς, να είμαστε πιο επιθετικοί και να έχουμε συμμετοχή στο παιχνίδι».

Βουγιούκας: «Να μην χάσουμε άλλο ματς στο ΟΑΚΑ»

Βουγιούκας: «Να μην χάσουμε άλλο ματς στο ΟΑΚΑ»

 Ο Έλληνας σέντερ ανέφερε χαρακτηριστικά στην κάμερα των καναλιών novasports: «Ο κόουτς προσπαθεί να φέρει έναν νέο "αέρα" με διαφορετική φιλοσοφία που θα δείτε αύριο (28/12). Η ομάδα παίζει λίγο διαφορετικά, κυρίως αμυντικά. Επιθετικά είναι λίγο δύσκολο να αλλάξουμε πολλά. Έχουμε δύσκολο έργο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ. Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την έδρα μας, να μην αφήσουμε να χαθεί άλλο ματς εδώ και να βελτιωθούμε εκτός έδρας. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα μας δώσει ψυχολογία γιατί το πρόγραμμα από εδώ και πέρα έχει ανηφόρα. Σε κάθε παιχνίδι αν κρατήσεις τον αντίπαλο στους 70 πόντους και είσαι εύστοχος στην έδρα σου, έχεις την ευκαιρία να πάρεις το ματς. Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κόντρα στην ΤΣΣΚΑ».