Πιτίνο: «Η ήττα είναι σαν καρκίνος κι εξαπλώνεται»

 

pitino 1

Ο Ρικ Πιτίνο ξεκαθάρισε ότι η καλή ψυχολογία είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ ενόψει της συνέχειας, ξεκαθάρισε ότι δεν έχει το μαγικό ραβδί ενώ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενίσχυσης κι αναφέρθηκε στον... Γιάννη Αντετοκούνμπο.  

 Ο Πιτίνο θα ντεμπουτάρει κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας ενώ μοιράστηκε τις πρώτες εντυπώσεις του από τον Παναθηναϊκό, εξηγώντας πως πολλά πράγματα δεν γίνονται όσο καλά μπορούν να γίνουν.

Ο Hall of Famer κόουτς εξήγησε στη Media Day ενόψει του αγώνα με την «ομάδα του στρατού»

«Θα ήθελα να έλθει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και να παίξει εδώ αλλά είμαι μια μέρα στην ομάδα (γέλια). Θα μιλήσω για μεταγραφές με τον τζένεραλ μάνατζερ και τον πρόεδρο για τέτοια πράγματα... Η ψυχολογία είναι το νούμερο 1, η ήττα είναι σαν καρκίνος και εξαπλώνεται, είναι ένα πράγμα που πρέπει να ξεχάσουμε γιατί η ομάδα αυτή τη στιγμή νιώθει νικημένη και ο δικός μου ρόλος είναι να δώσω κίνητρο σε αυτούς τους παίκτες, οι οποίοι είναι καλύτεροι απ' ό,τι δείχνουν αυτή τη στιγμή. Δεν έχω μαγικό ραβδί και δεν μπορώ ξαφνικά μέσα σε μια μέρα να αλλάξω τα πάντα. Θα πρέπει να αλλάξουμε λίγα πράγματα σιγά-σιγά. Η ΤΣΣΚΑ είναι μια πολύ καλή ομάδα. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε τη ψυχολογία γιατί πολλά πράγματα δεν γίνονται όσο καλά μπορούν να γίνουν. Όταν δεν νιώθεις καλά δεν μπορείς να βάλεις τα σουτ, πρέπει να φτιάξουμε τις αποστάσεις μας, πρέπει να κάνουμε καλύτερα σκριν αλλά όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να γίνουν σιγά-σιγά. Θα μπορούσα να τους πω "κύριοι, ήλθα εδώ, πρέπει να αλλάξουμε πράγματα γιατί δεν παίζετε καλά, πρέπει να φέρω νέους παίκτες και κάποιοι να φύγουν". Μπορεί να γίνει αυτό ή μπορούμε να αρχίσουμε να παίζουμε καλύτερα όλοι μαζί και να δείξετε ότι εσείς είστε καλύτεροι παίκτες, ότι δεν χρειάζεται να φέρουμε άλλους»!