Άφησε πίσω του τον Φορντ ο Πρίντεζης!

2048740

Στην 15η θέση των σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος πέρασε ο Γιώργος Πρίντεζης. Δείτε τα ρεκόρ και τις επιδόσεις του Ολυμπιακός - Περιστέρι Βίκος Cola από τον ΕΣΑΚΕ.

Αναλυτικά:

«Δεν έπαιξε πολύ (17:28), δεν έφτασε καν σε διψήφιο αριθμό πόντων, όμως οι εννιά που σημείωσε ο Γιώργος Πρίντεζης κόντρα στο Περιστέρι Βίκος Cola ήταν αρκετοί για να τον οδηγήσουν σε ένα ακόμη ξεχωριστό επίτευγμα. Ο “υπαρχηγός” του Ολυμπιακού μπήκε στην κορυφαία 15άδα των σκόρερ του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ο Πρίντεζης με τους εννιά πόντιους του στο χθεσινό παιχνίδι λοιπόν, έφτασε τους 3.387, ξεπέρασε τον αείμνηστο Αλφόνσο Φορντ που είχε 3.378 και ανέβηκε στη 15η θέση της σχετικής λίστας.

Ακόμη ο “Πρι” με τα τέσσερα εύστοχα δίποντα του, έφτασε τα 1.122 στην κατηγορία και προσπερνώντας τον Ζάρκο Πάσπαλι που είχε 1.119 -χωρίς να υπολογίζεται η σεζόν 1991-92- “στρογγυλοκάθισε” στην 3η θέση του επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Όλα αυτά στην 349η εμφάνιση του στο Πρωτάθλημα, με την οποία έφτασε στην 24η θέση της αντίστοιχης λίστας. στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος (από το 1992-93). τον Νίκο Κούβελα.

Πέραν των όσων έκανε ο Πρίντεζης...

*Ο Βασίλης Σπανούλης ως ο κορυφαίος σκόρερ στην ιστορία της Basket League άλλωστε, έγινε ο πρώτος που “έσπασε” το φράγμα των 5.400 πόντων στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα έχοντας 14 στο χθεσινό παιχνίδι.

*Ο Κώστας Παπανικολάου έκανε τα τέσσερα από τα εννιά κλεψίματα του Ολυμπιακού και με αυτά ξεπέρασε τα 200 στην καριέρα του στην κατηγορία.

*Την καλύτερη από τις οχτώ εμφανίσεις του στην Basket League πραγματοποίησε ο Άξελ Τουπάν σημειώνοντας νέα ατομικά ρεκόρ τόσο με τους 17 πόντους του, αφού είχε 12 κόντρα στον Χολαργό και την Κύμη, όσο και με τους 22 βαθμούς του στο ranking αφού είχε 18 στο ματς της Εύβοιας.

*Σε ομαδικό επίπεδο ο Ολυμπιακός έφτασε για 7η φορά στις 10 αγωνιστικές στις 20+ ασίστ.

Ο Βασιλόπουλος “έπιασε” τον Χαραλαμπίδη

Κόντρα σε μία από τις πρώην ομάδες του, ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος πραγματοποίησε την 351η εμφάνιση του στην Basket League. Με αυτήν έφτασε στην 22η θέση της σχετικής λίστας τον Κώστα Χαραλαμπίδη.

Παράλληλα ο διεθνής φόργουορντ με τους πέντε πόντους του, ξεπέρασε τους 2.100 στην κατηγορία.

Ακόμη σε ατομικό επίπεδο...

*Ο Γάιος Σκορδίλης με τα τέσσερα ριμπάουντ του, ξεπέρασε τα 400 στην Basket League. Ο Κερκυραίος σέντερ σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις του στη σεζόν τόσο με τους 13 πόντους του όσο και με τους 19 βαθμούς στο ranking αφου οι προηγούμενες ήταν εκείνες του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ στο οποίο είχε 11 πόντους και 11 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

*Ο Μπεν Μπέντιλ σημείωσε “double-double” για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά από εκείνο με τον Πανιώνιο, έχοντας χθες 18 πόντους - ατομικό ρεκόρ αφού είχε 16 στην πρεμιέρα με την ΑΕΚ - και 10 ριμπάουντ. Ήταν το 28ο “double-double” του φετινού Πρωταθλήματος με τον Γκανέζο να γίνεται ο 5ος παίκτης που φτάνει σε αυτήν την επίδοση για περισσότερες από μία φορά.

*Τα 100 ριμπάουντ καριέρας στο ελληνικό Πρωτάθλημα ξεπέρασε ο Στίβεν Γκρέι που είχε πέντε στο ΣΕΦ.

Σε ομαδικό επίπεδο...

*Επτά ασίστ καταγράφηκαν στη στατιστική του Περιστερίου Βίκος Cola που ισοφάρισε τη χειρότερη επίδοση του φετινού Πρωταθλήματος καθώς στον ίδιο αριθμό είχαν μείνει το Λαύριο Aegean στην 1η, ο Ήφαιστος στην 3η αγωνιστική και η Κύμη το Σάββατο στη Λήμνο.

*Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν πήρε ούτε πόντο στον αιφνιδιασμό κάτι που έγινε για δεύτερη φορά στη φετινή Basket League. Η πρώτη ήταν εκείνη του Ήφαιστου απέναντι στον Πανιώνιο στη 2η αγωνιστική.

*Οι οχτώ πόντοι που πήρε από τη γραμμή του φάουλ, αποτελούν αρνητικό ρεκόρ για το Περιστέρι Βίκος Cola που είχε εννιά εύστοχες βολές κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ».