Οριστική παραίτηση Πρέλεβιτς: «Με λένε Μπάνε και όχι Ντάμπο»

yuyuy 4

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς τόνισε πως η παραίτηση του ισχύει, ενώ αναφέρθηκε στον νέο χορηγό του ΠΑΟΚ.

«Θέλω να ξεκινήσω διαφορετικά. Με τα αγαπημένα θέματα του κουτσομπολιού, την περιβόητη ατζέντα του Μπάνε, τη συνέντευξη του Μπάνε… Ο καθένας όταν κατηγορεί, πρέπει πρώτα να έχει γνώση . Ξεκινήσαμε το 2011 σε μια εποχή όπου η  ομάδα ήταν στο άρθρο 99 σε πτωχευτικές εποχές στη Ελλάδα. Η σκέψη μου ήταν να αναλάβουμε μέχρι να βρούμε καλύτερη λύση γιατί επαγγελματίες δεν είμαστε. Στη διάρκεια δεν παρουσιάστηκε ούτε καλύτερο, ούτε οριστικό. Τη διοίκηση την ορίζει μια διαδικασία από τον ΑΣ κι εμείς θα φύγουμε μόλις μας πούνε. Για να είμαι εγώ εδώ, σημαίνει ότι δεν υπήρχε καλύτερη λύση ολ’ αυτά τα χρόνια. Σπάνια μιλάω, αλλά δεν με ακούει και κανένας. Κι αν έρθει ιδιοκτήτης, προσωπικά δεν θέλω να ασχολούμαι. Να πάρει τον δρόμο του και να τον βοηθήσουμε. Εύχομαι να έρθει κάποιος, θα με βοηθήσει και προσωπικά, θα του παίρνω και δώρο κάθε Χριστούγεννα και Πάσχα. Επειδή προφανώς θα πρέπει να αναλαμβάνω ευθύνες μέχρι να βρεθεί καλύτερη λύση. Για την άποψή μου, έχω ενημερώσει επίσημα με επιστολές τον ΑΣ, δεν έχω καμία διάθεση να διεκδικήσω καμία θέση στην ομάδα και στην τελευταία επιστολή που έστειλα στον κ. Σαββίδη του έκανα ανάλυση της ομάδας με την κατάθεση κάποιων σκέψεών μου. Του σημείωσα ότι, αν έχει κάποιον άνθρωπο είμαι έτοιμος να αποχωρήσω ανά πάσα στιγμή. Άρα εδώ τελειώνει η περιβόητη ατζέντα του Μπάνε. Είμαι εδώ γιατί δεν υπάρχει άλλη λύση».

Επί των οικονομικών στοιχείων της ΚΑΕ, είπε: «Το δεύτερο θέμα του κουτσομπολιού είναι τα οικονομικά της ΚΑΕ. Για δύο λόγους μπορεί να ζητήσει κάποιος τα οικονομικά. Πρώτος, υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον, ξέρει και τη διαδικασία, πηγαίνει στον ΑΣ, παρουσιάζεται και κάνει την πρόταση του. Κι εφόσον είναι σοβαρός, θα πάρει άδεια ΑΣ να ελέγξει τα οικονομικά και θα πάρει ότι στοιχεία θέλει. Ο δεύτερος λόγος να μιλάμε για τα οικονομικά, είναι για λαϊκή κατανάλωση. Κι εγώ μπορώ να πω ότι θέλω. Για να κάνουμε κουτσομπολιό εις βάρος της ομάδας και για προσωπική προβολή. Είναι πολύ ανεύθυνο να μιλάει κάποιος για οικονομικά. Προτιμώ την πρώτη διαδικασία».

Αναφέρθηκε και σε συνέντευξη που είχε δώσει το περασμένο καλοκαίρι: «Στην περίφημη συνέντευξη που έδωσα την οποία δυστυχώς δεν την κατάλαβε κανένας. Ή τουλάχιστον, εκτός από αυτούς που ασχολούμαστε κάθε μέρα. Το μόνο που έχω εισπράξει είναι ότι σιγά να μη φύγει γιατί κονομάει. Το μόνο που θα αποκομίσω φεύγοντας από τον ΠΑΟΚ είναι ένα πλούσιο ΑΦΜ με τις υποχρεώσεις της ομάδας. Το δεύτερο που είπαν μετά τη συνέντευξη ότι ο Πρέλεβιτς πιέζει τον Ιβάν για να πάρει την ομάδα. Ποιος είμαι εγώ; Τι έχω να κερδίσω; Κανείς δεν έχει καταλάβει ότι ένας κύκλος έκλεισε, ότι η διοίκηση Πρωτοδικείου δεν έχει να δώσει κάτι παραπάνω. Ότι ο ανταγωνισμός ανεβαίνει στην Ελλάδα, ότι είμαστε το μοναδικό επαγγελματικό σωματείο χωρίς ιδιοκτήτη. Αναγκάζομαι και γράφω επιστολή στον κ. Κατσαρή και του ανέφερα όλ’ αυτά. Έχει πάρει και τα μέτρα του και ο ίδιος και τον ευχαριστώ που μου έδωσε εξουσιοδότηση να ασχοληθώ. Δεν είναι όμως μόνο δική μου υποχρέωση, αλλά όλων όσοι αγαπούν την ομάδα. Η ομάδα πρέπει να αλλάξει επίπεδο. Ο επαγγελματικός αθλητισμός είναι απαιτητικός, δεν χωράει πλέον μια ημιεπαγγελματική σκέψη. Πρέπει να έχεις στελέχη, μάρκετινγκ, διοικητικό προσωπικό. Εμείς δουλεύουμε με τέσσερα άτομα αντί για τουλάχιστον 12. Δεν γίνεται να έχουμε τιμ μάνατζερ και να έχει κι άλλη δουλειά και να αφήνει τη δουλειά του. Είτε και ο Νίκος Σταυρόπουλος. Αυτά έχουν πεθάνει».

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς επέμεινε επί των οικονομικών αλλά και το ζήτημα του ιδιοκτήτη. «Αργά κατάλαβα ότι από εμάς θα ξεκινήσει η διαδικασία εύρεσης ιδιοκτήτη. Εμείς θα πρέπει να δείξουμε τον δρόμο. Λάθος έκανα που πίστευα ότι εμείς απλά είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου», είπε και αναφέρθηκε στα οικονομικά εξηγώντας για το άνοιγμα: «Όπως κάθε χρόνο, ο προϋπολογισμός της ομάδας γίνεται το καλοκαίρι, παράλληλα με την αγωνιστική στρατηγική αναλόγως του επιπέδου του ανταγωνισμού στην Ελλάδα. Κάνοντας τον προϋπολογισμό του καλοκαιριού έκανα λάθος εκτίμηση της αγοράς και των εσόδων. Ποτέ δεν είχαμε ως στόχο να κυνηγήσουμε την ΑΕΚ σε χρήματα ή άλλες ομάδες, αλλά να ακολουθήσουμε την αγορά γιατί ξέρουμε ότι οι πόροι μας είναι περιορισμένοι. Να έχει η ομάδα μια αξιοπρεπέστατη παρουσία. Δηλαδή, 7ο ή 8ο μπάτζετ στην Ελλάδα καθώς στην Ευρώπη είμαστε πολύ πίσω. Δυστυχώς όμως έκανα λάθος που δεν υπολόγιζα κάποιους νόμους που απαγορεύουν τις στοιχηματικές εταιρίες. Ο καινούργιος χορηγός της ομάδας η WATT & WOLT η οποία είναι πρωτοποριακή, έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία και χαιρόμαστε που θα είναι βασικός χορηγός της ομάδας».

Αναφέρθηκε μάλιστα στη σημασία της ύπαρξης της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ. «Τη δεκαετία του ’90 πολλοί φίλαθλοι δημιουργήθηκαν μέσα από την ομάδα μπάσκετ. Σε μια εποχή που η ομάδα ποδοσφαίρου είχε προβλήματα. Μια ολόκληρη γενιά η οποία αυτή τη στιγμή γεμίζει τα γήπεδα, δημιουργήθηκε μέσα από την ομάδα μπάσκετ. Όποιος δεν το ξέρει, ας διαβάσει ιστορία για να ξέρει τι υποστηρίζει. Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχει το μπάσκετ»

Σε ερώτηση για τον Ιβάν Σαββίδη και το επίπεδο στήριξής του, απάντησε: «Ο κ. Σαββίδης στηρίζει και θα συνεχίζει να στηρίζει έως ότου βρούμε ιδιοκτήτη. Ο ΠΑΟΚ είναι τυχερό σωματείο που ήρθε ο Ιβάν Σαββίδης. Όλοι αναγνωρίζουν την προσφορά του και ποτέ δεν είχε υποσχεθεί τίποτε. Κάναμε συζητήσεις, του παρουσιάζαμε την ομάδα και περισσότερο ήταν επιθυμία μας να πάρει την ομάδα. Του είμαι ευγνώμων για ότι έκανε και βασικά του χρωστάμε, δεν μας χρωστάει».

Ανέφερε ότι ισχύει η παραίτηση του: «Θέλω να αποφύγω να απαντήσω με νούμερα σε ότι αφορά το ακριβές άνοιγμα. Για την παραίτησή μου, ισχύει ότι έχω πει. Δεν έχω πλέον την απαραίτητη ενέργεια και δεν χρειάζεται σε καθημερινή βάση να προσπαθώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Το όνομά μου είναι Μπάνε και όχι Ντάμπο».

Ρωτήθηκε για το αν το γεγονός ότι τόσα χρόνια δεν έχει ουσιαστική προσπάθεια προσέγγισης ιδιοκτήτη σχετίζεται με την αίσθηση που υπήρχε για εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη. «Είχαμε την επιθυμία όχι την αίσθηση», απάντησε και συμπλήρωσε επί των όσων ακούγονται. «Στην ομάδα, παίκτες και προπονητές, θέλω να δώσω συγχαρητήρια που έχουν μάθει να μην ακούνε. Η ομάδα είναι ανταγωνιστική, το αν θα μετρήσει ένα καλάθι ή όχι, αφορά το αποτέλεσμα. Αυτός ήταν πάντα ο στόχος μας».

Σε ερώτηση για το αν θα τρομάξει ένας ιδιοκτήτης με τα οικονομικά στοιχεία, είπε: «Ένας μελλοντικός ιδιοκτήτης, αυτό που έχει σχέση με τα νούμερα, αφορά την αρχική χρηματοδότηση παρά το συνολικό ποσό των χρεών. Επειδή όλα είναι νοικοκυρεμένα και διακανονισμένα, αυτά βρίσκονται», απάντησε και ρωτήθηκε για το αν νιώθει φόβο. «Αν ένιωθα φόβο, δεν θα έμπαινα το 2011. Για μένα, πάντα υπάρχει λύση, αρκεί να υπάρχει διάθεση. Δεν θα άλλαζα κάτι σ’ αυτά που έκανα. Νιώθω περήφανος για ότι έχουμε καταφέρει. Μπορεί να είμαστε η μοναδική ανώνυμη εταιρία που βγήκε από τον πτωχευτικό κώδικα. Δεν έχει δικαστήρια, εις βάρος της αποφάσεις. Δεν θα άλλαζα τίποτε».

Για το αν θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα προσπάθεια εύρεσης ιδιοκτήτη, είπε: «Θα έπρεπε να το ξεκινήσουμε πριν από 2-3 χρόνια. Άλλη ήταν η επιθυμία μας, άλλο θέλαμε και άλλο πιστεύαμε. Δυστυχώς δεν έγινε αυτό που πιστεύαμε. Για το θέμα του προϋπολογισμού, είπα ότι εκτίμησα λάθος, σίγουρα το μπάτζετ θα ήταν μικρότερο. Θα παλέψουμε για φέτος. Πιστεύω ότι θα έχουμε αποτέλεσμα γιατί θα κινηθούμε όλοι μαζί. Λύση υπάρχει την οποία πρέπει να τη βρούμε. Αυτή η αισιοδοξία πηγάζει από τον χαρακτήρα μου. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων στον Ιβάν Σαββίδη γι’ αυτά που έχει προσφέρει».

Σε ερώτηση για το πόσο μπορεί να αλλάξει η εικόνα του άδειου γηπέδου, απάντησε: «Δεν έχουμε ασχοληθεί σωστά στο επίπεδο εκπαίδευσης των φιλάθλων. Είναι μια πολύ σοβαρή δουλειά. Η δική μας καθημερινότητα ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Για να κάνεις κάτι δημιουργικό, θα πρέπει πρώτα να λύσεις το θέμα της επιβίωσης. Εννοείται ότι δεν ασχοληθήκαμε σοβαρά μ’ αυτό το θέμα. Οι καινούργιες γενιές έχουν άλλη σκέψη και θέλουν καθοδήγηση».

Σε ερώτηση για τους χώρους στους οποίους θα αναζητήσει τον επόμενο ιδιοκτήτη κι αν θα είναι και η διασπορά, απάντησε: «Πιστεύω πολύ στην ομογένεια και τη διασπορά. Και μ’ αυτό θα έπρεπε να ασχοληθούμε τόσα χρόνια. Υπάρχουν Έλληνες και φίλαθλοι του ΠΑΟΚ οι οποίοι κρατούν επαφή. Και μπορεί εκεί να βρούμε λύση. Να πάμε, να τους παρουσιάσουμε την ομάδα και πιστεύω ότι εκεί μπορούμε να βρούμε λύση. Από το δικό του περιβάλλον, δεν έχει πει ποτέ κάτι. Για να μπούμε στη διαδικασία αυτή τη στιγμή μαζί με τον ΑΣ, σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεται αλλά δεν έχει

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει θέμα αποχωρήσεων παικτών, το ξεκαθάρισε λέγοντας ότι… «δεν φοβάμαι τίποτε. Και δεύτερον, υπάρχει και θα υπάρχει στήριξη και είμαι σίγουρος γι’ αυτό».

Σχετικά με το αν το ντέρμπι με τον Άρη αποτελεί μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο για να γεμίσει το γήπεδο, απάντησε: «Είναι μια καλή ευκαιρία ο αγώνας με τον Άρη. Ο καθένας λειτουργεί βάσει της συνείδησή του, ότι του λέει η καρδιά του. Είναι μια καλή ευκαιρία να πουν «εδώ είμαστε»… «θέλουμε κάτι καλύτερο. Το θέμα είναι, τι μήνυμα θα δώσει ο κόσμος σε μας»

Σχετικά με το αν απομακρύνθηκε ο ίδιος από τον κόσμο, είπε: «Μπορεί όμως έχω έναν χαρακτήρα… δεν είμαι πολιτικός. Δεν θα πάω να μιλήσω και να πω αυτά που θέλει να ακούσει ο άλλος. Εδώ με κατηγορούν γιατί βλέπω τους αγώνες στο γραφείο μου και όχι στο γήπεδο. Είπα ότι στην Τενερίφη, στη μοναδική φορά που είδα το παιχνίδι μέσα στο γήπεδο, μ’ έβγαλε έξω η Αστυνομία».