Σίφουνας η Εθνική στον... τελευταίο χορό της Καλτσίδου!

2024909 1

Η Εθνική Γυναικών συνέτριψε το Ισραήλ (83-57), για την τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Eurobasket 2019, και βρίσκεται σε... αναμονή για την πρόκριση. Συγκινητικές στιγμές στο «αντίο» της Στέλλας Καλτσίδου.  

 Η έμπειρη φόργουορντ αγωνίστηκε για τελευταία φορά με το εθνόσημο και άπαντες έκαναν τα... πάντα για να της μείνει αυτή η στιγμή αξέχαστη! Η νίκη αυτή, όμως, δεν μπορεί να φέρει την πρόκριση από μόνη της. Κι αυτό γιατί η Εθνική θα πρέπει να περιμένει το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα σε Μεγάλη Βρετανία και Πορτογαλία, στην αναμέτρηση που ρίχνει... αυλαία στην αγωνιστική (21:00). Σε περίπτωση που η Πορτογαλία πάρει τη νίκη, τότε η Εθνική θα είναι πρώτη στον όμιλο, καθώς υπερτερεί στη διαφορά με τις Βρετανίδες. Εάν, όμως η Μεγάλη Βρετανία πάρει τη νίκη τότε η Εθνική θα τερματίσει στην δεύτερη θέση και δεν θα πάρει το εισιτήριο για το Eurobasket 2019.

Κι όλα αυτά σε ένα παιχνίδι με έντονο συγκινησιακό χαρακτήρα, καθώς ήταν το τελευταίο της Στέλλας Καλτσίδου με τη φανέλα της Εθνικής, με την ΕΟΚ, αλλά και τον κόσμο που βρέθηκε στο κλειστό της Κοζάνης να την τιμά με τον καλύτερο τρόπο...Όσον αφορά τα του αγώνα, η Ελλάδα δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στο Ισραήλ, «έχτισε» από νωρίς διαφορά και την αύξησε μέχρι τέλους.Η Εβίνα Μάλτση, που βραβεύτηκε για το ρεκόρ συμμετοχών της με το εθνόσημο, μέτρησε 25 πόντους, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες.Το πρόσωπο του παιχνιδιού, Στέλλα Καλτσίδου, είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 κλέψιμο και 2 τάπες.

Η Άρτεμις Σπανού πρόσθεσε 18 πόντους και πήρε 11 ριμπάουντ, ενώ η Ελεάννα Χριστινάκη έβαλε άλλους 12.Από την άλλη, η Αλίσα Κλαρκ είχε 17 πόντους και 11 ριμπάουντ και η Σέι Ντορόν 14 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 42-23, 64-44, 83-57.