O Σμιθ «υπέγραψε» τον θρίαμβο του Ηφαιστου!

4624144 1

 

Με τάπα του Σμιθ στο τελευταίο δευτερόλεπτο σε λέι απ του Αθηναίου, ο Ήφαιστος πήρε μια απίστευτη νίκη επί του ΠΑΟΚ στο κλειστό "Νίκος Σαμαράς" με 80-79 η οποία ήταν και η μεγαλύτερη στην ιστορία του! 

 Αυτά που έγιναν στο τέλος, ήταν απίστευτα... Με εκατέρωθεν τρίποντα οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι κι εκεί κι που φαινόταν ότι ο Ήφαιστος «κλείδωσε» τη νίκη, ένα τρίποντο του Αθηναίου, μείωσε το σκορ σε 80-79, έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος.  Από την επαναφορά, ο ΠΑΟΚ έκλεψε, ο Αθηναίου βγήκε μόνος του με το καλάθι αλλά ο Σμιθ, με αυτοθυσία, πήδηξε ψηλά κι έκανε την τάπα, διώχνοντας τη μπάλα, πριν αυτή ακουμπήσει το ταμπλό! Έτσι, η ομάδα της Λήμνου πήρε μια σπουδαία νίκη, φτάνοντας στο 3-3, ενώ ο ΠΑΟΚ γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα εκτός έδρας στο πρωτάθλημα και το νικηφόρο σερί του, σε όλες τις διοργανώσεις, έλαβε τέλος. 

Ο Ήφαιστος μπήκε με τον ενθουσιασμό του γηπεδούχου στο ξεκίνημα και κυρίως με τον Φρεϊμάνις προηγήθηκε με 10-2. Μετά το τάιμ άουτ, ο ΠΑΟΚ ηρέμησε, έπαιξε καλύτερη άμυνα μείωσε σε 13-9 με Σχίζα, Σχίζα και Γκος και στη συνέχεια, με πόντους από τον Χρυσικόπουλο, ισορρόπησε για το 15-14 της πρώτης περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ, με τρίποντο του Χρυσικόπουλου (15-17), με τον Ήφαιστο, να παίρνει λύσεις από Ουίγκινς και Διαμαντάκο για το 24-21. Σε εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ με τον Γκος «οδηγό» έτρεξε ένα σερι 0-12, για το 24-33 και παρά την αρχική αντίδραση του Ήφαιστου (30-35), με νέο τρίποντο ο έμπειρος Αμερικανός, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 30-38.

Παρότι δυσκολευόταν στην επίθεση του, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να βασίζει πολλά στην άμυνα του και με Κόνιαρη και Τζόουνς κρατούσε μια διαφορά ασφαλείας που πήγε μέχρι το +10 (41-51) μετά από τρίποντο του Γκος. Κάπου εκεί, η αντίδραση του Ήφαιστου ήρθε με πιο δυναμική άμυνα και με Μπρέιζελτον-Φρεϊμάνις μείωσε ε 53-54, που ήταν και το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου.Με εκατέρωθεν τρίποντα (Χαριτόπουλος, Γκότσερ, Χάτσερ) οι δύο ομάδες συμβάδιζαν μέχρι το 75-75. Έπειτα ο Ήφαιστος «αγκάλιασε» τη νίκη με Ουίγκινς μετά από τρία ριμπάουντ κι ένα πολύ δύσκολο καλάθι του Χαριτόπουλου (79-75). Με τρίποντο του Αθηναίου ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 80-79, 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος και μετά το κλέψιμο του ΠΑΟΚ, ο Γκότσερ έκανε τάπα... αλά Βράνκοβιτς στον Αθηναίου και κράτησε τη νίκη για την ομάδα του.

Τα δεκάλεπτα: 15-14, 30-38, 53-54, 80-79

 ifai