Ο Σλούκας «σκότωσε» τον Ολυμπιακό και... αποδοκιμάστηκε!

2021618 2

Μπορεί στο pregame του αγώνα Ολυμπιακός-Φενέρ ο Κώστας Σλούκας να χειροκροτήθηκε θερμά από τους φίλους των «ερυθρολεύκων» αλλά έξι σερί πόντοι του στο τέλος του αγώνα και ένας έξαλλος πανηγυρισμός, στάθηκαν αρκετά για να αποδοκιμαστεί με έντονο τρόπο, με εκείνον και την ομάδα του να φεύγουν από το ΣΕΦ με τη νίκη (73-72) και να υποχρεώνουν τον Ολυμπιακό στην 3η του σερί ήττα! 

Ο διεθνής γκαρντ μέτρησε 20 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, έχοντας παράλληλα και ένα μεγάλο τρίποντο στο τέλος, το οποίο και έδωσε ουσιαστικά τη νίκη στην ομάδα του. Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τέλος, αλλά οι άστοχες προσπάθειες των Ουίλιαμς - Γκος και Μιλουτίνοφ του... στέρησαν τη νίκη, σε ένα ματς που ήταν συνολικά ισορροπημένο.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ σε όλη την διάρκεια του ματς και καμία δεν μπόρεσε να... ξεφύγει, κάτι που έδωσε δραματικό χαρακτήρα στην αναμέτρηση. Όλα κρίθηκαν στο τελευταίο δίλεπτο, όταν και η «κόντρα» των Σλούκα και Παπανικολάου... κορυφώθηκε. Τελικά, η Φενέρ «χαμογέλασε» και έφτασε σε ένα σπουδαίο διπλό.

Ουσιαστικά τα πάντα κρίθηκαν στην τελευταία περίοδο. Ο Παπανικολάου έστειλε τον Ολυμπιακό στο +5 (55-50) στην πρώτη επίθεση του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά τα τρίποντα των Ντατόμε και Μέλι έφεραν τη Φενέρ μπροστά (55-58). Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι» έσφιξαν την άμυνά τους, είχαν τον έλεγχο των ριμπάουντ και έτσι κατάφεραν αφενός να κόψουν τον ρυθμό των Τούρκων και αφετέρου να περάσουν μπροστά (62-60), στο 36’. Ωστόσο, ο Μαχμούτογλου φώναξε για άλλη μία φορά «παρών» και έτσι οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα (62-65), με τον Κάλινιτς να τους διατηρεί εκεί (64-67). Εκεί, ήταν η σειρά του Γουίλιαμς-Γκος να μιλήσει και σπρώξει τον Ολυμπιακό στο 69-67, αλλά ο Σλούκας πήρε τη Φενέρ στις… πλάτες του και την έστειλε στο +4 (69-73), στο 39’. Με ένα μεγάλο τρίποντο, ο Παπανικολάου έφερε το παιχνίδι στον πόντο (72-73), με τον Κάλινιτς να αστοχεί στη συνέχεια, αλλά και τον Γουίλιαμς-Γκος να μην μπορεί να σκοράρει στα τελευταία δευτερόλεπτα και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» να γνωρίζουν την ήττα με το τελικό 72-73. 

Τα δεκάλεπτα: 18-21, 39-39, 53-50, 72-73