Απόδραση Άρη από την Ρόδο, «βύθισε» και άλλο το Ρέθυμνο ο Προμηθέας

34567 1

Ο Άρης αναγεννήθηκε στη Ρόδο καθώς επικράτησε του Κολοσσού με 61-72 και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Πρωτάθλημα. Οι «κίτρινοι» έβαλαν όλα τα μεγάλα σουτ στην τελευταία περίοδο όπου έκαναν επιμέρους σκορ 14-25.

Ο Κολοσσός βγήκε νικητής από την… κακοποίηση του αθλήματος στο πρώτο ημίχρονο, κυρίως από την πλευρά του Άρη. Οι γηπεδούχοι είχαν πρόβλημα στο σετ παιχνίδι, ήταν απελπιστικά άστοχοι σε ελεύθερα σουτ τριών πόντων και μέσα από τους πόντους στο transition game προηγήθηκαν με 9-5 έπειτα από περίπου έξι αγωνιστικά λεπτά. Η αντίδραση του Άρη με το 0-8 σερί σε διάστημα δύο λεπτών αποδείχθηκε στιγμιαία καθώς στο τέλος του δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι ήταν μπροστά στο σκορ με 16-15.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου ήταν ακόμη χειρότερη. Για την ακρίβεια είχε 3/16 σουτ, 5/9 βολές και τρία λάθη. Ο Κολοσσός πηγαίνοντας το παιχνίδι στο ένας εναντίον ενός και με τον νεοφερμένο Πίνκστον να κάνει τη διαφορά προηγήθηκε με 24-16 (14’). Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν πέντε λεπτά για να βρει καλάθι ο Αρης και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 34-26 με buzzer beater από τον Ντιγκς για τον Κολοσσό ο οποίος είχε 1/10 τρίποντα και οι «κίτρινοι» 1/9!

Ο Κολοσσός Ρόδου πάτησε σε διψήφια διαφορά (38-28) έπειτα από δύο λεπτά στο τρίτο δεκάλεπτο. Εκεί ο Αρης βρήκε ισορροπία στο παιχνίδι του μέσα από την παρουσία του Φλιώνη στην οργάνωση και τους Σλαφτσάκη-Κάιζερ στη γραμμή των ψηλών. Ένα έμμεσο του τρίποντο του πρώτου και δύο ασίστ του Σλαφτσάκη στον Κάιζερ στοιχειοθέτησαν την αρχική αντίδραση του Αρη (45-44, 28’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 47-47 έπειτα από δύο εύστοχες βολές από τον Άσκα.

Ο Άρης συνέχισε να βρίσκει πόντους στον αιφνιδιασμό στις αρχές της τελευταίας περιόδου και με πρωταγωνιστή τον Λάκι Τζόουνς προηγήθηκε με 51-55 (33’). Ο Βαγγέλης Αγγέλου προχώρησε σε αλλαγές με συνέπεια η ομάδα του να χάσει τη συνοχή της και ο Κολοσσός Ρόδου να απαντήσει με δικό του σερί (57-55, 35’). Εκεί ο Άρης βρήκε στήριγμα στο μακρινό σουτ καθώς τρία τρίποντα από τους Φλιώνη-Μπελ έδωσαν προβάδισμα τεσσάρων πόντων (60-66), 100’’ πριν το τέλος. Ο Κολοσσός δεν είχε τρόπο αντίδρασης και ο Άρης πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στο Πρωτάθλημα.

Ρέθυμνο - Προμηθέας 72-73

Ρέθυμνο - Προμηθέας 72-73

Ο Προμηθέας (3-2) νίκησε με 72-73 το Ρέθυμνο το οποίο ακόμη δεν έχει νίκη στο πρωτάθλημα. Οι φιλοξενούμενοι παρά την κούραση από τις διπλές υποχρεώσεις και το ταξίδι στο Στρασβούργο, νίκησαν στην Κρήτη επικρατώντας του Ρεθύμνου με 72-73.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι με τους Μπαρτ και Ντάνιελς να σκοράρουν είχαν ένα μικρό προβάδισμα, όμως στην δεύτερη περίοδο η κατάσταση άλλαξε εντυπωσιακά. ΟΙ παίκτες του Μυκονιάτη έκαναν πάρα πολλά λάθη και με τον φευγάτο μέχρι πρότινος Παρκς και τον Λίποβι, πήραν διαφορά 13 πόντων (25-38, 19').

Το Ρέθυμνο ξεκίνησε αποφασισμένο το τρίτο δεκάλετπο και με σερί 8-00 προσπέρασε στο σκορ (41-40, 22΄). Οι παίκτες του Γιατρά παρουσίασαν σημάδια κούρασης ενώ έχασαν και τον Παρκς με τραυματισμό κι έτσι οι Πατρινοί έπαιξαν αρκετή ώρα με τον Μέγιερ στη θέση «5». Ο Γκίκας με πέντε συνεχόμενους πόντους έκανε το 67-71 (39'), όμως ο Μπαρτ τον μιμήθηκε μετατρέποντας το σκορ σε 72-73 (27'' πριν τη λήξη). Στο τέλος πάντως οι δύο ομάδες αστόχησαν στα σουτ κι έτσι πανηγύρισαν τη νίκη οι Πατρινοί.