«Πάντα στην καρδιά μου ο Παναθηναϊκός»

101354

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης κλείνει 30 χρόνια στον Παναθηναϊκό και όπως δήλωσε σε συνέντευξή του σε μέσο της Λιθουανίας ουδέποτε πέρασε από το μυαλό του να πάει σε άλλη ομάδα σε αυτό το διάστημα.

Ο εμβληματικός αρχηγός των «πρασίνων», το τοτέμ της ομάδας, ο άνθρωπος που έχει περάσει τα 2/3 τη ζωής του στον Παναθηναϊκό μίλησε στο «Krepsinis.net», υπογράμμισε ότι δεν σκέφτηκε ποτέ να φύγει από το «τριφύλλι», έκανε ειδική αναφορά σε Γιασικεβίτσιους, Ομπράντοβιτς, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ομάδα θα μπορέσει να επιστρέψει και πάλι στην κορυφή της Ευρώπης.

Για το δέσιμό του με τον Παναθηναϊκό: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί είμαι στην ομάδα εδώ και σχεδόν 30 χρόνια πλέον. Ποτέ μου δεν σκέφτηκα να πάω σε κάποια άλλη ομάδα, είχα μόνο τον Παναθηναϊκό στην καρδιά μου. Άλλωστε ήταν και παραμένει μια ομάδα με μεγάλους στόχους και εξαιρετικές συνθήκες». 

Για το ότι δεν παρέμεινε προπονητής: «Ποτέ δεν ήταν στα πλάνα μου να γίνω προπονητής. Πάντα πίστευα πως θα μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα περισσότερο από άλλες θέσεις». 

Για τα λόγια του Ομπράντοβιτς πως ήταν ο καλύτερος αρχηγός: «Τα λόγια αυτά σημαίνουν πολλά. Ειδικά όταν έρχονται από έναν άνθρωπο που δεν ξοδεύει τα λόγια του. Είναι ένας μεγάλος προπονητής και έχει προπονήσει σπουδαίους παίκτες, συνεπώς είναι μεγάλη η φιλοφρόνηση αυτή». 

Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους: «Είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος, ενθουσιώδης και με πολύ χιούμορ. Έχει αφήσει το στίγμα του όπου έπαιξε. Ό,τι έκανε στην καριέρα του τα έκανε με φοβερό πάθος. Είναι πάντα στην καρδιά μου. Δεν αμφιβάλλω πως θα έχει μεγάλες επιτυχίες και σαν προπονητής και είμαι βέβαιος πως κάποια στιγμή θα κατακτήσει την EuroLeague. Αντιλαμβάνεται εξαιρετικά το μπάσκετ και έχει όλα τα φόντα για να πετύχει». 

Για τον Λούκας Λεκαβίτσιους: «Είναι ένα παράδειγμα για όλους. Δουλεύει πολύ σκληρά, είναι 100% επαγγελματίας και πιστεύω πως μπορεί να γίνει σπουδαίος παίκτης». 

Για τους στόχους του Παναθηναϊκού: «Το παράδειγμα της περσινής Ζάλγκιρις είναι πηγή έμπνευσης. Μας εξέπληξε όλους και απολαύσαμε την πορεία της. Η ομάδα μου έχει στόχο να επιστρέψει στο Final Four και να πάρει κι άλλους τίτλους, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο. Έχουμε καλούς παίκτες, καλή ομάδα και είμαι σίγουρος πως γνωρίζουμε πώς θα επιστρέψουμε στην κορυφή. Το πώς θα γίνει αυτό θα το δούμε».