Έχει Προμη-ΘΕΑ από ψηλά!

image

Στην Ευρώπη το... κοστούμι του Προμηθέα είναι αστραφτερό και η ομάδα της Πάτρας συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις, παραμένει αήττητη στο Basketball Champions League περνώντας και από την έδρα της Μπαϊρόιτ (70-75)!

Φοβερή εμφάνιση από την ομάδα του Μάκη Γιατρά που έκανε τα εύκολα δύσκολα στο δεύτερο ημίχρονο αλλά κατάφερε να πανηγυρίσει άλλη μια νίκη στην διοργάνωση. Καταπληκτικό το πρώτο ημίχρονο από την ελληνική ομάδα που προηγήθηκε ακόμα και 13 πόντους, ενώ στο δεύτερο επέτρεψε στους γηπεδούχους να επιστρέψουν στον αγώνα. Κορυφαίος των νικητών ο Τόνι Μειερ με 17 πόντους με 4/6 δίποντα 2/3 τρίποντα και 3/3 βολές. Από τους ηττημένους αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Γκρέγκορ Χρόβατ με 16 πόντους και 4 ασίστ.

Η ομάδα που άρχισε πιο δυναμικά τον αγώνα ήταν ο Προμηθέας Πάτρας που με πολύ καλό ρυθμό επίθεση πήρε το πρώτο σημαντικό προβάδισμα στην αναμέτρηση (4-17) με πρωταγωνιστή τον Τόνι Μειερ σημειώνοντας 7 από τους πρώτους 17 της ομάδας του στα μισά της πρώτης περιόδου. Στην αρχή του δευτέρου μέρους η Μπαϊρόιτ προσπάθησε να ανακάμψει και να γυρίσει την κατάσταση προς υπέρ της. Ωστόσο, ο Προμηθέας Πάτρας κατάφερε μέσω της επίθεσης του να κρατήσει την διαφορά σε διψήφια επίπεδα μέχρι την μέση της τρίτης περιόδου. Ωστόσο, από εκεί και πέρα οι προσπάθειες του Χρόβατ κατάφεραν να μειώσουν την διαφορά μέχρι και τους πέντε (48-53). Ωστόσο, η ελληνική ομάδα με ένα μικρό σερί 4-0 κατάφερε να στείλει την διαφορά κοντά στους 10 πόντους (48-57) με τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου.

Στην τελευταία περίοδο το ματς μετατράπηκε σε ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι είχαν ανακάμψει τελείως και μπήκαν ξανά στην διεκδίκηση του αγώνα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι, κατάφεραν να μειώσουν μέχρι και στου τρεις με βολές του Χρόβατ (57-60). Ωστόσο, ο Προμηθέας μέχρι στα μέση της τέταρτης περιόδου άντεξε στην πίεση και έστειλε την διαφορά στους οκτώ με τρίποντο του Γκίκα (57-65). Στα τελευταία λεπτά η ομάδα του Μάκη Γιατρά είχε ψυχραιμία στο παιχνίδι της με αποτέλεσμα να πανηγυρίσει την τρίτη νίκη της στο Basketball Champions League.

Τα δεκάλεπτα: 16-25, 30-43, 48-57, 70-75