Νίκη... αγνοείται για τον ΠΑΟΚ!

image 13

Δεν σηκώνει κεφάλι στην Ευρώπη ο ΠΑΟΚ, ο οποίος έχασε με 72-68 από την Χάποελ Χολόν και γνώρισε την τρίτη του ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια στους ομίλους του Basketball Champions League. Δικαιολογημένα παράπονα από τους διαιτητές! 

Ούτε κόντρα στην Χάποελ Χολόν κατάφερε ο ΠΑΟΚ να πετύχει την πρώτη του νίκη στους ομίλους του Basketball Champions League. Αν και ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και πήγε στην ανάπαυλα στο +8 (42-34), στο δεύτερο μέρος κατέρρευσε, με τους γηπεδούχους να κάνουν την ολική ανατροπή και να επικρατούν με 72-68. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου γνώρισε την τρίτη της ήττα σε ισάριθμα παιχνίδια και πλέον βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση.

Η ελληνική ομάδα έκανε πολύ καλό παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και ακριβώς το αντίθετο στο δεύτερο. Δεν δικαιολογείται αλλά… νομιμοποιείται να έχει παράπονα από τους διαιτητές οι οποίοι είχαν εντελώς διαφορετικά κριτήρια με αποκορύφωμα τις 22 περισσότερες βολές για τους γηπεδούχους έως και το 38’ του αγώνα!

Ο Φιλ Γκος ήταν ο ηγέτης του ΠΑΟΚ στην πρώτη περίοδο, σημείωσε τους 12 από τους 20 πόντους της ομάδας του στα πρώτα οκτώ αγωνιστικά λεπτά κι εν ολίγοις ήταν ο βασικός λόγος του +8 (12-20) της ελληνικής ομάδας, Αυτό συνδυάστηκε βέβαια με τον έλεγχο της περιφερειακής άμυνας (σ. σ. οι Ισραηλινοί είχαν 2/9 τρίποντα και με εξαίρεση τον ΝτιΚούαν Τζόουνς δεν είχαν άλλον τρόπο έκφρασης) αλλά και τους πόντους που βρήκε στο transition game μέσα από τα τέσσερα κλεψίματα (18-25).

Ο Γκάι Πνίνι έβαλε λογική στο παιχνίδι της Χολόν και ταυτόχρονα προκάλεσε προβλήματα στον ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με την επιθετική δυσλειτουργία της ελληνικής ομάδας αλλά και του ότι αστόχησε σε αρκετά λέι απ. Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 30-33 στα μισά της δεύτερης περιόδου. Εκεί η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου βρήκε ένα έμμεσο τρίποντο από τον Γκος και δύο έξυπνες αποφάσεις του Γιάννη Αθηναίου και πήγε στα αποδυτήρια με +8 (34-42).

Ο ΠΑΟΚ βγήκε έξω από τα νερά του στο τρίτο δεκάλεπτο. Δεν ανταποκρίθηκε στις αμυντικές παγίδες της Χολόν με συνέπεια να περιοριστεί στους πέντε πόντους έπειτα από έξι αγωνιστικά λεπτά και στην άμυνα, η ουσιαστική ένταξη του Ουάιατ στο παιχνίδι του δημιούργησε ακόμη περισσότερα προβλήματα. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 49-47 (26:30). Και πάλι ο Φιλ Γκος κράτησε όρθια την ομάδα του μέχρι το τέλος της περιόδου (54-56, 30’) το οποίο διαμορφώθηκε από τρίποντο του Βαγγέλη Μαργαρίτη.

Οι δύο ομάδες επιδόθηκαν σε σωρεία λαθών στην τελευταία περίοδο (62-62, 35’), αλλά με τους διαιτητές να έχουν διαφορετικά κριτήρια στις δύο πλευρές του παρκέ. Δεν μπορεί εξάλλου να δικαιολογηθεί η τόσο μεγάλη διαφορά στις ελεύθερες βολές σε τόσο κλειστό παιχνίδι και με τόσες επαφές εκατέρωθεν. Οι διαιτητές της πρόσφεραν απλόχερα στους γηπεδούχους και από εκεί άντλησαν σκορ (68-63, 38’). Όλα κρίθηκαν στα τελευταία 40 δευτερόλεπτα του αγώνα και αφού μεσολάβησαν – εκατέρωθεν – εύστοχες βολές όπου μια κακή συνεργασία μεταξύ Γκος-Γκάρετ κι ένα λάθος του Κόνιαρη οδήγησαν στην ήττα για τον ΠΑΟΚ με 72-68, την 3η σε ισάριθμα παιχνίδια στο BCL.