Η ατάκα του Πασκουάλ, η επιθυμία του Μπλατ και ο απολαυστικός Μπάνκι!

1987129 1Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος Basket League, την παράσταση έκλεψαν οι προπονητές των 14 ομάδων οι οποίοι είχαν τις... δικές τους ατάκες να μοιραστούν. Τον λόγο πήραν και οι παίκτες.

Πασκουάλ: «Θα παίξουμε εναντίον όλων»

Ο Τσάβι Πασκουάλ κλήθηκε να σχολιάσει τι πρέπει να κάνει ο Παναθηναϊκός για να μείνει στην κορυφή κι ευχήθηκε όλοι οι προπονητές της Basket League να τελειώσουν τη χρονιά. «Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνουμε για να μείνουμε στην κορυφή (γέλια)... Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να το παρουσιάσουμε στους φιλάθλους διότι γι' αυτούς παίζουμε. Εύχομαι το καλύτερο σε όλους τους προπονητές, μακάρι να τελειώσουμε όλοι τη σεζόν! Θα παίξουμε εναντίον όλων, ακόμα και των δημοσιογράφων...» ανέφερε χαριτολογώντας ο Καταλανός προπονητής στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος της Basket League.

Μπλατ: «Να βγάλουν οι παίκτες μου την καλύτερη εκδοχή τους»

Ο Ντέιβιντ Μπλατ έστειλε το δικό του μήνυμα ενόψει της νέας σεζόν με τον Ολυμπιακό. Ο Ολυμπιακός εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση της Basket League από τους Ντέιβιντ Μπλατ, Βαγγέλη Μάντζαρη και Νίκολα Μιλουτίνοφ αφού ο αρχηγός της ομάδας, Βασίλης Σπανούλης προέρχεται από ασθένεια. Παρόντες από πλευράς διοίκησης ήταν ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ, Χρήστος Σταυρόπουλος, ο τιμ μάνατζερ Χρήστος Μπαφές και ο εμπορικός διευθυντής Νίκος Λεπενιώτης.  Οι δηλώσεις του Ντέιβιντ Μπλατ: «Καλωσήρθατε. Οι φίλαθλοι μάς δίνουν λόγω ύπαρξης. Να βοηθήσουμε τους παίκτες μας να γίνουν η καλύτερη εκδοχή τους και ως παίκτες και ως άνθρωποι. Ελπίζω να βοηθήσω τον Ολυμπιακό για το καλύτερο δυνατό. Ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη παράδοση και χαίρομαι που είμαι μέλος αυτής. Ελπίζω να σας δω στο γήπεδο».

Απολαυστικός Μπάνκι, βιάστηκε να μπει στην... τετράδα!

Ο Λούκα Μπάνκι ήταν πρωταγωνιστής σε ένα απολαυστικό σκηνικό στην παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος με «θύμα» τον προπονητή του Προμηθέα, Μάκη Γιατρά.  Ο Ιταλός κόουτς της ΑΕΚ ανέβηκε στο πάνελ της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος της Basket League, εκεί όπου οι προπονητές κάθισαν με βάση τη θέση που τερμάτισε η ομάδα τους πέρσι. Για την ακρίβεια, βιάστηκε να μπει στην τετράδα και μόλις πήρε τον λόγο το κατάλαβε, ζήτησε συγγνώμη και σηκώθηκε για να δώσει τη θέση του στον Μάκη Γιατρά, που τερμάτισε τέταρτος πέρσι με τον Προμηθέα Πάτρας έπειτα από μια εκπληκτική πορεία! Στην τοποθέτησή του ο Λούκα Μπάνκι ανέφερε, «Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για την ευκαιρία να είμαι εδώ. Για μένα και για την ομάδα, θα είναι μια χρονιά πρόκληση. Είναι συναρπαστικό που είμαι εδώ για πρώτη φορά. Είναι λίγο παράξενο που με ρωτούν γιατί δέχτηκα αυτήν τη δουλειά. Οταν μία χώρα σαν την Ελλάδα σου δίνει την ευκαιρία να είσαι κομμάτι του μπάσκετ της, εγώ δε μπορώ να πω όχι. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ μου ζήτησαν να είμαι μέρος του πρότζεκτ τους και δε μπορούσα να πω όχι. Είμαι αρκετά τρελός. Πρώτος στόχος, είναι να κάνω τους ανθρώπους αρκετά υπομονετικούς μαζί μου, γιατί δεν έχω τα αποτελέσματα των ανθρώπων που ήταν στον πάγκο πριν από μένα. Ξέρω πόσο σημαντικό είναι το μπάσκετ σε αυτήν τη χώρα. Θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να υπηρετήσω αυτήν την ευκαιρία. Για μια ομάδα όπως εμείς, δείχνει πολύ δύσκολο να μπούμε ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά είναι μια πρόκληση για μένα. Βλέπω τους προπονητές του Παναθηναϊκού κάθε μέρα να δουλεύουν στο ΟΑΚΑ και αυτό κάνει εμένα και τους παίκτες μου, να προσπαθούμε περισσότερο».

Παπαθεοδώρου: «Να φτάσουμε εκεί που θέλουμε»

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αναφέρθηκε στους στόχους του ΠΑΟΚ στο φετινό πρωτάθλημα. «Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε πέρσι, πρώτα από όλα σε καλό περιβάλλον για να εργαστούμε. Κάνουμε μια νέα προσπάθεια, με νέους παίκτες αλλά και έχοντας κρατήσει έναν κορμό. Τα ρόστερ είναι πιο ποιοτικά και το πρωτάθλημα θα είναι πολύ ανταγωνιστικό. Αναπτύσσονται οι Έλληνες και έρχονται καλύτεροι ξένοι. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε στο κρίσιμο σημείο της σεζόν» ανέφερε ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Αγγέλου: «Στο ποδόσφαιρο με Λεβαδειακό είχε 22.000 κι εμείς με Νίζνι 2000»

Ο Βαγγέλης Αγγέλου ανέφερε μία σημαντική διαφορά ανάμεσα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ο τεχνικός του Άρη στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος δήλωσε... «Υγεία, δύναμη και ισορροπία σε όλους. Στον Άρη εμείς, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε στεναχώρια. Μια τέτοια, είναι ότι σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για μας, το ποδόσφαιρο είχε 22.000 κόσμο με τον Λεβαδειακό και εμείς είχαμε 2.000. Θα παλέψει να κερδίσει τη σχέση της με τον κόσμο, αυτή η ομάδα. Πρέπει να είμαστε γενναίοι, σταθεροί, φυσικά και πνευματικά δυνατοί για να μπορούμε να δημιουργούμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα στους αντιπάλους μας. Αυτός είναι ο στόχος μας».

Καλάθης: «Να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα πρωταθλήματα»!

Ο Νικ Καλάθης ρωτήθηκε για τον προσωπικό στόχο του ενόψει της νέας σεζόν, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως θέλει να βοηθάει τον Τσάβι Πασκουάλ εντός γηπέδου.  Ο ηγέτης του «τριφυλλιού» εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό στην παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος της Basket League, τονίζοντας στην τοποθέτησή του: «Για μένα, ο στόχος είναι να κερδίζουμε πρωταθλήματα, να είμαι ο πλέι μέικερ μιας ομάδας, να είμαι υπεύθυνος του πως "τρέχει" και πως παίζει η ομάδα, να βοηθάω τον προπονητή εντός γηπέδου. Προσωπικά, θα ήθελα να κερδίσω όσο το δυνατόν περισσότερα πρωταθλήματα. Οι προσωπικοί στόχοι έρχονται μαζί με τις νίκες... Η εφετινή Basket League είναι πολύ ανταγωνιστική και υπάρχουν πολλές καλές ομάδες».

Μάντζαρης: «Δύο χρόνια χωρίς τίτλο, είναι πολλά για μας»

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης μίλησε για τους στόχους του Ολυμπιακού και τι πρέπει να κάνουν για να έρθουν οι τίτλοι.  Ο Βαγγέλης Μάντζαρης εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού στην παρουσίαση του ΕΣΑΚΕ μιας και ο Βασίλης Σπανούλης υπήρξε ασθενής. Ο διεθνής γκαρντ ανέφερε, «θα είναι πολύ ανταγωνιστικό το φετινό πρωτάθλημα και ας κερδίσει ο καλύτερος. Στον Ολυμπιακό ξέρουμε καλά πως δύο χρόνια χωρίς τίτλο είναι για πολλά και θα κοιτάξουμε να δούμε τι λάθη κάναμε. Εχουμε νέο προπονητή, με νέα φιλοσοφία και θα κάνουμε ότι μπορούμε να επαναφέρουμε τον Ολυμπιακό στα τρόπαια».

Σάκοτα: «Ξέρουμε το κίνητρο που έχουν όλοι κόντρα στην ΑΕΚ»

Ο Ντούσαν Σάκοτα υπενθύμισε πως ο πήχης παραμένει πάντα ψηλά για την ΑΕΚ, δηλώνοντας χαρούμενος και υπερήφανος για όσα πέτυχε πέρσι η «Ένωση». Ο αρχηγός της ΑΕΚ ανέφερε στο πλαίσιο της παρουσίασης του νέου πρωταθλήματος της Basket League:«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για ό,τι πετύχαμε πέρσι. Από κει και πέρα, όταν αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ ο πήχης παραμένει πάντα ψηλά, οι προσδοκίες είναι πάντα υψηλές. Αυτό ίσχυε πέρσι, το ίδιο ισχύει και φέτος. Δεν υποτιμάμε κανέναν, αυτό το λέω πάντα γιατί ξέρουμε και γνωρίζουμε πολύ καλά τι κίνητρο έχουν όλες οι ομάδες όταν παίζουν απέναντι στην ΑΕΚ. Εμείς, από την πλευρά μας πρέπει να ματσάρουμε αυτό το κίνητρο, ή να έχουμε μεγαλύτερο. Θεωρώ ότι θα είναι μια δύσκολη χρονιά γιατί όλες οι ομάδες έχουν δυναμώσει. Εύχομαι να προσέλθει περισσότερος κόσμος και να απολαύσουμε μπάσκετ»