Άφησε... πολλές υποσχέσεις!

1983166 1

Αν ο Παναθηναϊκός που είδαμε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και δη στην πρώτη μέρα του 1ου τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος» είναι ανέτοιμος και χρειάζεται αρκετές προπονήσεις ακόμα προκειμένου να «δέσουν» και οι 15 παίκτες μεταξύ τους, τότε οι φίλοι των «πρασίνων» μπορούν να αισιοδοξούν ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν.

Όπως φάνηκε η άμυνα θα αποτελέσει την... αρχή και το τέλος του νέου Παναθηναϊκού, αφού υπήρχαν στιγμές που... άπειρα χέρια έμοιαζαν να σκεπάζουν το καλάθι της ομάδας. Και να 'ταν μόνο αυτό; Συνεχόμενη κίνηση στην επίθεση, με τον Πασκουάλ να έχει... έτοιμα σχήματα για όλες τις περιστάσεις. Και το κυριότερο; Έχει στα χέρια του πολλές λύσεις τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιήσει και να συνδυάσει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου ήταν ο καλύτερος του παρκέ και έδειξε ότι θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο «πράσινο» project της νέας σεζόν. Εξαιρετικό το δίδυμο Λάσμε-Γκιστ κάτω από τα καλάθια, αφού αμφότεροι δεν άφηνα να... περάσει τίποτε απολύτως. Ο Καλάθης ήταν ο γνωστός... δημιουργός (έστω και αν δεν κατάφερε να σκοράρει), πολύ καλό βαθμό πήρε ο Λεκαβίτσιους όσο διάστημα έμεινε στο παρκέ, ενώ οι Λάνγκφορντ (αρχικά) και ο Τόμας (κατά δεύτερο λόγο) έδειξαν την ποιότητά τους αναλογικά -πάντα- με τις υποχρεώσεις που θα έχουν στο παρκέ.

Το ματς

Εκείνος που φάνηκε αμέσως να αποτελεί πρώτη επιλογή του Τσάβι Πασκουάλ είναι ο Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος κατάφερε στο ξεκίνημα του αγώνα με τρεις διαφορετικούς τρόπους έχοντας πάρει τρεις από τις τέσσερις πρώτες επιθέσεις της ομάδας του. Με post παιχνίδι, με «κόψιμο» από τη baseline αλλά και με υποδειγματικό τζαμπ σουτ. Ο Νικ Καλάθης απέδειξε ότι όσο θα είναι στο παρκέ θα προσπαθεί να «φτιάχνει» καταστάσεις για τους συμπαίκτες, ενώ ιδιαίτερο θετικό ήταν και το πρόσημο για τον Ντίνο Μήτογλου, ο οποίος φάνηκε ιδιαίτερα επιθετικός και μαχητικός σε αυτό το διάστημα. Με το αρχικό σχήμα στο παρκέ (Καλαθης, Λοτζέσκι, Παπαπέτρου, Μήτογλου, Λάσμε) η διαφορά έφτασε τους 5 πόντους (14-9 στο 7') αλλά στη συνέχεια -όπως ήταν αναμενόμενο- ο Πασκουάλ άρχισε να ανακατεύει την τράπουλα.

Άφησε τον Νικ Καλάθη εκτός παρκέ στο δεύτερο δεκάλεπτο και παρουσιάστηκε πρόβλημα όσον αφορά την δημιουργία στην επίθεση. Όχι ότι η Χίμκι παρουσίασε κάτι το ιδιαίτερο. Και αυτό λόγω της εξαιρετικής άμυνας του Παναθηναϊκού που πήρε... άριστα σε πολλά σημεία του αγώνα. Τόσο στις αλλαγές στα σκριν, όσο φυσικά και στις βοήθειες, με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να αποτελεί τον παίκτη-κλειδί ως δεύτερος αμυντικός. Είναι χαρακτηριστικό ότι έδωσε δύο τάπες ερχόμενος στην βοήθεια, ενώ αμέσως μετά, και με την επιστροφή των Γκιστ, Μήτογλου στο παρκέ, η άμυνα έδεσε ακόμα περισσότερο, ενώ βοήθειες πρόσφερε και ο Νίκος Παππάς με την είσοδό του στο παρκέ. Σημαντικό στοιχείο ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ με τους Πασκουάλ να μαζεύουν 8 επιθετικά και να έχουν το προβάδισμα στο σύνολο (22-17). Αποτέλεσμα; Η διαφορά να ανέβει και πάλι στους έξι πόντους (35-29) στο 26' και να παραμείνει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (40-34). Ένα διάστημα όπου ο Παναθηναϊκός είχε 12/25 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 10/13 βολές, ενώ είχε υποχρεώσει την Χίμκι σε 10/26 εντός παιδιάς και 7 λάθη.

Ακόμα καλύτερο ήταν το τρίτο δεκάλεπτο για τον Παναθηναϊκό! Για την ακρίβεια το πρώτο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου, όταν με ένα 12-0 κατάφερε να στείλει την διαφορά στους 18 πόντους (56-38) στο 25'. Ήταν το διάστημα όπου δεν... περνούσε τίποτα στην άμυνα! Λάσμε, Γκιστ και Θανάσης Αντετοκούνμπο είχαν καλύψει τα... πάντα με τα χέρια τους, με την Χίμκι να μην μπορεί να σκοράρει ούτε με... αίτηση. Για την ακρίβεια ούτε προσπάθεια δεν έκανε! Και παρά το γεγονός ότι μείωσε και πάλι κάτω από τους 10 πόντους, ο Πασκουάλ είχε τις λύσεις και μπόρεσε να ανακτήσει την διαφορά στην τελευταία περίοδο έχοντας στο παρκέ τους Λεκαβίτσιους, Παππά, Παπαπέτρου, Τόμας και Παπαγιάννη με τον νεαρό σέντερ να χρησιμοποιείται στην τελευταία περίοδο. Όταν ο δείκτης του σκορ έφτασε και στο +20 (78-58 στο 36') με τον Παναθηναϊκό να αφήνει πολύ καλό δείγμα γραφής.

42636945 950253755158202 7301956204387893248 n