Μπάουμαν: «Απόδειξη ισχύος η πρόωρη πρόκριση της Ελλάδας στο Παγκόσμιο»

PATRICK BAUMANN 696x406

Ο γενικός γραμματέας της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, συνεχάρη τον ίδιο προσωπικά, την ομοσπονδία και την Εθνική Ανδρών για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019. 

Αναλυτικά, η επιστολή, που μεταφέρει και τα συγχαρητήρια του προέδρου της FIBA, Οράσιο Μουρατόρε:

«Θα ήθελα εκ μέρους και του προέδρου της FIBA, κ. Μουρατόρε, να συγχαρώ εσάς, την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και τους παίκτες για την πρόκριση της Εθνικής σας ομάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA που θα διεξαχθεί στην Κίνα το επόμενο καλοκαίρι.

Καθώς διανύουμε μια νέα εποχή με τα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019, η πρόκριση που η ελληνική ομάδα εξασφάλισε πολύ νωρίτερα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτελεί απόδειξη της ισχύος της καθώς και της δυναμικής του αθλήματος στη χώρα σας. Η ομοσπονδία σας και η Εθνική ομάδα μπορούν να αισθάνονται περήφανες για αυτή την επιτυχία και τη συμμετοχή σε αυτό το ταξίδι στην Κίνα.

Σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα τελευταία επίσημα παιχνίδια, αλλά και στην επικείμενη προετοιμασία της Εθνικής σας ομάδας το επόμενο καλοκαίρι πριν το ταξίδι στην Κίνα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIBA το 2019 θα μείνει στην ιστορία και θα σηματοδοτήσει στην ιστορία του μπάσκετ και των διεθνών διοργανώσεων.

Ανυπομονούμε για να σας καλωσορίσουμε στην Κίνα».