Σκουρτόπουλος: «Θέλαμε σαν τρελοί την πρόκριση!»

ss 7

Η πρόκριση στο Παγκόσμιο δεν είναι το μοναδικό πράγμα που πέτυχε ο Θανάσης Σκουρτόπουλος με την Εθνική, αφού τόνισε πως έκανε ξανά τα παιδιά να αγαπήσουν αυτή την ομάδα.

 Ο ομοσπονδιακός προπονητής υποστήριξε αρχικά στην κάμερα της ΕΡΤ: «Το σημαντικό είναι η πρόκριση. Ήρθε πιο γρήγορα από ό,τι περίμεναν όλοι και κάτω από δύσκολες συνθήκες. Και στα οκτώ παιχνίδια η υποστήριξη που είχαμε ήταν μηδαμινή. Χωρίς να είναι ούτε μομφή ούτε τίποτα, είχαμε ένα σκεπτικό να παίξουν τα παιδιά. Θέλαμε, όμως, να κερδίσουμε. Διαλέξαμε άλλα σχήματα. Λειτουργήσαμε καλύτερα. Είχαμε και καλύτερο ριμπάουντ με αυτό το σχήμα. Όμως, έχουμε δύο ελπιδοφόρα παιδιά που θέλουμε να τα στηρίξουμε για να αποτελέσουν κομμάτι της Εθνικής».

Για τη νίκη στο φινάλε: «Ήταν γλυκός ο τρόπος. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε 100%. Είχαμε και την ατυχία του Μάντζαρη. Μετά το ματς μας αγρίεψε, θέλαμε τη νίκη σαν τρελοί. Λειτουργήσαμε πιο καλά και νικήσαμε».

Για το δίδυμο Καλάθη - Σλούκα, σχολίασε: «Είναι κορυφαίο δίδυμο, είτε παίζουν μαζί, είτε μόνοι τους. Ο Νικ ήταν το κάτι άλλο, ο Κώστας βλέπετε τι μπάσκετ παίζει χωρίς προπονήσεις. Το θέμα είναι να χτίσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Το κάλεσμα θα είναι για όλους, για όσους θέλουν να έρθουν να δουλέψουν με την Εθνική Ομάδα. Μας ενδιαφέρουν όλα, θα τα ζυγίσουμε όλα, για να βρούμε την χρυσή ισορροπία και να είμαστε δίκαιοι».

Τέλος, πρόσθεσε: «Η λέξη που αντιπροσωπεύει καλύτερα είναι η αγάπη. Καταφέραμε να βάλουμε αγάπη στα παιδιά για την Εθνική. Βλέπεις πρόσωπα στεναχωρημένα, αλλά είναι για καλό λόγο, που δεν είναι εδώ. Εγώ λατρεύω την Εθνική. Καταφέραμε με κουβέντα να κάνουμε τα παιδιά να αγαπήσουν την ομάδα και να θέλουν όλοι να έρθουν. Υπάρχουν στεναχωρημένοι που δεν ήρθαν στην Εθνική αυτή τη φορά, αλλά δεν είναι κακή η στεναχώρια».