Μπλατ: «Θέλω πεινασμένο Ολυμπιακό, σύμβολο ο Σπανούλης!»

fil aris3 1

Ο Ντέιβιντ Μπλατ μίλησε σε ισραηλινό μέσο και μεταξύ άλλων στάθηκε στη φιλοσοφία του και στο σκεπτικό που είχε για την επιλογή των συγκεκριμένων παικτών. 

Συγκεκριμένα, ο τεχνικός του Ολυμπιακού μίλησε στην «israelhayom.co.il», έκανε ειδική αναφορά σε Σπανούλη και Πρίντεζη, ενώ εξήγησε ότι και στο παρελθόν είχε εισηγηθεί την απόκτηση παικτών οι οποίοι στη συνέχεια εξελίχθηκαν στα χέρια του.

Αναφορικά με την απόκτηση των Νάιτζελ Ουίλιαμς-Γκος, Αξέλ Τουπάν, Γιάνις Τίμα, Σάσα Βεζένκοφ και Ζακ Λεντέι, ο Ντέιβιντ Μπλατ τόνισε:

«Ήρθα στον Ολυμπιακό έχοντας ως στόχο να αναζωογονήσω την ομάδα. Να την κάνω πιο φρέσκια, πιο αθλητική, πιο πεινασμένη πίσω από τους ήδη έμπειρους παίκτες που υπάρχουν. Ήθελα παίκτες που να ταίριαζαν στην ομάδα αναφορικά με τα όσα θέλουμε να πετύχουμε. Συχνά με ρωτούσαν για παίκτες που είχα φέρει στο παρελθόν: 'Ποιοι είναι αυτοί;' και στη συνέχεια είδαν τι έκαναν και που έφτασαν.

Για το γεγονός ότι δεν έχουν εμπειρία οι συγκεκριμένοι παίκτες: «Μου αρέσει να χτίζω πάνω σε αυτούς. Έχουν τη φλόγα και την ελπίδα μέσα τους.Μου αρέσουν οι παίκτες που ξεκινούν από χαμηλά και φτάνουν ψηλά». 

Για τον Σπανούλη: «Τον βλέπω σαν έναν πολύ σημαντικό παίκτη, ένας άνθρωπος που σέβονται όλοι, ένα περιουσιακό στοιχείο από κάθε άποψη. Είναι σύμβολο για την ομάδα, όπως και ο Πρίντεζης! Έχουν το DNA του συλλόγου και είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορώ να προπονήσω παίκτες από αυτοί».

Για το πρόγραμμα του Ολυμπιακού στην Euroleague: «Το πρόγραμμα μας στην Euroleague είναι πολύ δύσκολο, μια πρόκληση. Όμως είμαστε στην αρχή του Μαραθωνίου. Όπως σε όλες μου τις ομάδες, πιο σημαντικό για εμένα είναι πως θα τελειώσουμε τη χρονιά και όχι πως θα την ξεκινήσουμε. Φέτος, η Euroleague είναι ακόμα πιο δυνατή και πολύ ανταγωνιστική».

Για τα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό: «Είναι τρόπος ζωής, είναι διασκεδαστικό.»

Για την Ελλάδα και την Αθήνα: «Μου θυμίζει το Ισραήλ. Η ζεστασιά των ανθρώπων, η νοοτροπία που έχουν».