Σπανού: «Πάθος, ενέργεια και ψυχή στο Παγκόσμιο!»

spanoy 1

Η Άρτεμις Σπανού μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας της Εθνικής Γυναικών ενόψει του Παγκόσμιου στην Τενερίφη και στάθηκε στα στοιχεία που θα χαρακτηρίζουν την ελληνική ομάδα. 

Μετά από μια εβδομάδα σκληρής δουλειάς η Εθνική Γυναικών ολοκληρώνει σήμερα το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στα Ιωάννινα.

«Προετοιμαζόμαστε σκληρά για μια μεγάλη διοργάνωση, όπως είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Εμείς προχωράμε όπως ξέρουμε, δηλαδή με χαμηλούς τόνους και σκληρή δουλειά, ενώ ενσωματώνουμε και τα νέα παιδιά.  Υπάρχουν και τα φιλικά σε λίγες ημέρες όπου θα βγουν τα πρώτα συμπεράσματα της προετοιμασίας αρχής γενομένης με το Βέλγιο» δήλωσε αρχικά η Άρτεμις Σπανού. 

Στον αθλητισμό πολλοί παράγοντες παίζουν το ρόλο τους,  με την 26χρονη παίκτρια να σημειώνει ότι δεν θα αλλάξει κάτι στην ψυχολογία της ομάδας παρά το γεγονός ότι προετοιμάζεται για μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει κάτι το διαφορετικό. Πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν οι 16 καλύτερες και πιο δυνατές εθνικές ομάδες στον κόσμο. Αυτό δεν αλλάζει κάτι στην προετοιμασία και την ψυχολογία μας. Κάθε παιχνίδι για μας είναι δύσκολο, όπως ήταν και στο Eurobasket πέρυσι στην Πράγα. Το πλάνο της φιλοσοφίας δεν διαφοροποιείται. Κοιτάμε μόνο την ομάδα μας και πως θα βελτιωθούμε όσο γίνεται περισσότερο. Θέλουμε να είμαστε έτοιμες να αντιμετωπίσουμε τα πρώτα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά μας στην Τενερίφη, τις τρεις ομάδες του ομίλου μας».

Οσο για το τι περιμένουμε να δούμε από την Εθνική στην Τενερίφη δεν χρειάστηκε να σκεφτεί και πολύ. «Μα φυσικά αυτό που βγάλαμε και πέρυσι. Πάθος, ενέργεια και ψυχή. Να είμαστε στα «κόκκινα» και σε κάθε παιχνίδι να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό με την ενέργεια και το πάθος μας. Στο περασμένο Eurobasket κάναμε όλους να μας προσέξουν και να κερδίσουμε τον σεβασμό τους.. Τώρα ο στόχος είναι να δείξουμε ξανά τον πραγματικό μας εαυτό. Ποτέ δεν τα παρατάμε και παλεύουμε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο του παιχνιδιού».