«Να είμαστε καλύτεροι και να τελειώσουμε με επιτυχία τη χρονιά» (pics)

the

Την πρώτη του προπόνηση ενόψει της νέας σεζόν έκανε στο «Παλατάκι» ο ΠΑΟΚ, ενώ μίλησαν στους εκπροσώπους του Τύπου οι Ηλίας Παπαθεοδώρου και Βαγγέλης Μαργαρίτης!

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για την ενσωμάτωση των νέων παικτών, τους στόχους της ομάδας, τις βλέψεις για περεταίρω μεταγραφική ενίσχυση, αλλά και για ορισμένους από τους νέους παίκτες της ομάδας…

«Θέλω πρώτα από όλα να ευχηθώ να έχουμε μια καλή χρονιά. Οι προσδοκίες είναι να καταφέρουμε γρήγορα να ενσωματώσουμε τους νέους παίκτες, να παίξουμε σιγά σιγά καλό μπάσκετ και να έχουμε καλά αποτελέσματα.

Κρατήσαμε ένα σημαντικό κομμάτι των παικτών της περσινής ομάδας, σχεδόν όλους όσους θα θέλαμε να κρατήσουμε. Έχουμε προσθήκες παικτών με διαφορετικά χαρακτηριστικά, οπότε θα πρέπει κι εμείς να προσαρμοστούμε το παιχνίδι μας, αλλά και οι νέοι να έρθουν κοντά στη δική μας φιλοσοφία, έτσι ώστε να συνεχίσουμε κάποια πράγματα που κάναμε πέρυσι με επιτυχία».

Για το γεγονός ότι υπάρχουν τρεις Αμερικανοί στην περιφέρεια: «Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα με παίκτες ανεξαρτήτου εθνικότητας. Έχουμε παιδιά με μεγάλη προσωπικότητα και έχουμε εξηγήσει στον καθένα τι περιμένουμε από αυτόν. Θεωρώ ότι όλοι θα βάλουμε το λιθαράκι που πρέπει, θα παίξουμε λιγότερο εγωιστικά από όσο θα ήθελε ο καθένας και θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε την ομάδα να πετύχει τους στόχους της. Έχουμε χρόνο μπροστά μας για να δούμε τη λειτουργεία μας και το πώς θα κολλήσουμε αυτά τα κομμάτια. Στην περιφέρεια έχουμε πάρα πολύ έμπειρά παιδιά και νομίζω ότι  μπορούν να διαχειριστούν κάποιες καταστάσεις λόγω της ωριμότητάς τους».

Για την μεταγραφική ενίσχυση: «Ακόμα είμαστε ανοιχτοί. Αν υπάρξει κάτι καλύτερο που θα μας βοηθήσει πραγματικά ώστε να στελεχώσει καλύτερα την ομάδα θα το δούμε. Υπάρχουν κάποιες σκέψεις, αλλά πρέπει να δούμε και την ομάδα μας. Αν προκύψει κάτι καλό, εμείς θα το κοιτάξουμε».

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο απόκτησης του Χαραλαμπόπουλου: «Ο Χαραλαμπόπουλος είναι ένα παιδί που πέρυσι έκανε την πρώτη του γεμάτη χρονιά σε επαγγελματικό επίπεδο, έχοντας να αντιμετωπίσει και έναν σοβαρό τραυματισμό και πιστεύω ότι τα πήγε καλά. Είναι ένας Έλληνας παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και σίγουρα αν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, τότε θα μας απασχολήσει».

Για το γεγονός ότι σήμερα άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας: «Θέλουμε να έρθει ο κόσμος και να παρακολουθήσει την προσπάθεια που κάνουμε. Νομίζω ότι πέρυσι ο κόσμος ευχαριστήθηκε το παιχνίδι, πετύχαμε μεγάλες νίκες και πήραμε μια θέση που βάσει των συνθηκών  ήταν σαν να πήραμε το πρωτάθλημα. Υπάρχουν όλες τις δυνατότητες για να παρακολουθήσει κάποιος ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και να βοηθήσει την προσπάθεια που γίνεται και να μας κάνει να νιώσουμε πιο δυνατοί».

Για τους στόχους της ομάδας: «Θέλουμε να παίξουμε όπως τελειώσαμε την περσινή χρονιά και από εκεί και πέρα, επειδή το ελληνικό πρωτάθλημα δείχνει να είναι πιο ανταγωνιστικό, πρέπει να δούμε και τους αντιπάλους μας. Θέλουμε μέρα με την μέρα να είμαστε καλύτεροι και πιστεύω ότι στο τέλος της χρονιάς θα μπορέσουμε να τελειώσουμε με επιτυχία την χρονιά».

Για την απόκτηση του Jordin Williams: «Τον είδαμε στην αρχή του καλοκαιριού και μας ιντριγκάρει το γεγονός ότι έρχεται από ένα κολέγιο που δεν είναι ευρύτερα γνωστό. Κάνει κάποια πράγματα, τα οποία αν μπορεί να τα κάνει και στο επίπεδό μας, τότε μπορεί να αποτελέσει μια καλή λύση. Θεωρώ ότι είναι ένα παιδί που έχει δυνατότητες, φιλοδοξία και κίνητρο και στην κατάσταση που βρισκόμαστε εμείς, ψάχνουμε παιδιά με φιλοδοξία και κίνητρο».

Για τον Malik Pope: «Είναι από καλό κολέγιο και ανταγωνιστική περιφέρεια. Έχει κάνει 4 γεμάτα χρόνια στο κολέγιο και έχει μεγάλη προοπτική. Δεν παύει βέβαια να είναι ένα παιδί 22 χρονών που κάνει για πρώτη φορά το βήμα στην Ευρώπη. Θεωρώ ότι το βήμα για αυτόν είναι λίγο πιο ασφαλές σε σχέση με τον Jordin Williams, είναι πιο έτοιμος παίκτης».

Για το κομμάτι που μπορεί να τον δυσκολέψει: «Πρώτα από όλα θέλουμε να μαζευτούμε όλοι. Είναι κάτι σημαντικό για εμάς. Ο χρόνος μπορεί να είναι αρκετός, αλλά ταυτόχρονα οι υποχρεώσεις μας έρχονται πάρα πολύ σύντομα. Ένας από τους στόχους μας είναι να έχουμε ένα πολύ καλύτερο ξεκίνημα σε σχέση με αυτό που είχαμε πέρυσι.  Νομίζω ότι το πιο δύσκολο κομμάτι είναι να ετοιμάσουμε την ομάδα για τα πρώτα παιχνίδια».

Για την ημερομηνία άφιξης του Moreira: «Δεν έχουμε σαφή εικόνα. Ο Μορέιρα βρίσκεται από σήμερα στο Κονγκό για να καταθέσει τα χαρτιά του και από εκεί να παραλάβει τη βίζα του. Θεωρώ ότι είμαστε σε καλό στάδιο και ελπίζουμε ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας ή στις αρχές της άλλης θα είναι μαζί μας».

Μαργαρίτης: «Να χτίσουμε πάνω στην περσινή χρονιά»

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ μίλησε για τους στόχους της ομάδας για τη νέα σεζόν, αλλά και την ανανέωση του συμβολαίου του...

«Περιμένω, όπως και πέρυσι, σκληρή δουλειά, να βγάζουμε ενέργεια μέσα στο γήπεδο και να γίνουμε ομάδα. Είναι μια περίοδος που πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μάθουμε αυτό που θέλει ο κόουτς, ώστε όπως είπα και πριν να καταφέρουμε να γίνουμε ομάδα».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ τη σεζόν που ξεκινά: «Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δεν μπορούμε να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Σίγουρα η περσινή χρονιά μας δίνει φιλοδοξίες και πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτή. Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί σε κάθε παιχνίδι».

Για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που ανανέωσα  για ακόμη δύο χρόνια. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος θα δώσω το 100% του εαυτού μου για να βοηθήσω την ομάδα. Μου αρέσει πάρα πολύ που είμαι στο γήπεδο και ειδικά σε αυτή την ομάδα που μου έδωσε τον χώρο και τον χρόνο να αποδείξω ποιος είμαι.

Σχετικά με τον ρόλο του στην ομάδα: «Ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής θα είμαι εκεί για να ανταπεξέλθω».