Ματσιούλις: «Nα επαναλάβουμε την περσινή σεζόν»

maciulis

Ο Γιόνας Ματσιούλις μίλησε για την ποιότητα του ρόστερ της ΑΕΚ και τόνισε πως η ομάδα θα κάνει τα πάντα για να επαναλάβει την περσινή επιτυχημένη σεζόν.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Real News

Για τους στόχους του ίδιου και της ομάδας: «Κατ'αρχάς, θέλω να επιστρέψω αγωνιστικά στο επίπεδο που ήμουν στη Ρεάλ. Εχω μιλήσει με τον προπονητή και κατάλαβα ότι οι στόχοι της ομάδας μου θα είναι ίδιοι με πέρυσι».

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα: «Σημαίνει πολλά, γιατί από την πρώτη μέρα που ήρθα στην Αθήνα, το 2012, ερωτεύτηκα την πόλη. Πάντα χαιρόμουν όταν επέστρεφα για να δω τους φίλους μου και είναι πολύ ωραίο που θα ξαναπαίξω εδώ. Δεν ξέρω ακόμη όλες τις λεπτομέρειες για την ΑΕΚ, όμως έχω ήδη καταλάβει ότι έχουμε ξανά υψηλούς στόχους για τη σεζόν».

Για το ελληνικό πρωτάθλημα: «Υψηλού επιπέδου και πολύ ανταγωνιστικό. Θέλουμε -και θα προσπαθήσουμε γι΄αυτό- να είμαστε καλύτεροι από πέρυσι. Θα έχουμε επίσης το BCL, όπου θέλουμε και πάλι να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Επίσης, σημαντικό είναι το να παίξουμε τελικό Κυπέλλου. Θα είναι μια μακρά περίοδος, με πολλές και σημαντικές αναμετρήσεις, και το κυριότερο είναι να είμαστε υγιείς και να βρούμε χημεία μεταξύ μας. Γνωρίζω το ρόστερ και πιστεύω ότι η νέα χρονιά μπορεί να αποδειχθεί εξίσου επιτυχημένη με την προηγούμενη».

Για τον Λούκα Μπάνκι: «Γνωριζόμαστε χρόνια, ενώ το 2012 συνεργαστήκαμε στη Σιένα. Γίναμε φίλοι τότε. Ήταν βοηθός προπονητή, υπεύθυνος για το κομμάτι της τακτικής. Έχει πολλές γνώσεις, κάτι που τον βοηθά να παίρνει την πιο σωστή απόφαση τη στιγμή που χρειάζεται. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για την ΑΕΚ. Από την πλευρά μας, ως παίκτες, οφείλουμε να αντιλαμβανόμαστε τι θα μας ζητήσει και είμαι βέβαιος ότι θα πάρει το καλύτεροι από τον καθένα μας».

Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να επιστρέψει στην κορυφή: «Όταν κάνεις μια σούπερ χρονιά, η επόμενη είναι πάντα πιο δύσκολη. Κανείς δεν θα σε υποτιμήσει και όλοι θα δώσουν το 150% για να σε νικήσουν. Ετσι είναι το μπάσκετ και ο αθλητισμός. Εμείς έχουμε νέους παίκτες και καινούργιο προπονητή. Θα χρειαστεί χρόνος για να γίνουμε ομάδα. Αλλά, όπως είπα, έχω δει το ρόστερ, που είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικό, και ο κόσμος μας ας θεωρήσει ως δεδομένο ότι θα κάνουμε τα πάντα για να επαναλάβουμε την περσινή χρονιά»