Στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ η Εθνική Παίδων! (vid)

kalogiros 1

Το εισιτήριο της «οκτάδας» σφράγισε η Εθνική ομάδα Παίδων στο Ευρωμπάσκετ που διεξάγεται στ Νόβι Σαντ καθώς επικράτησε της Εσθονίας στο παιχνίδι για την φάση των «16» με 83-66.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν εξαιρετικό στο δεύτερο ημίχρονο, βρήκε πολλές λύσεις στην επίθεση και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την ευστοχία του έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων! Συγκεκριμένα οι παίκτες του Κώστα Παπαδόπουλου μέτρησαν 6/15 τρίποντα και με το ποσοστό του 40% κατάφεραν να φτάσουν στην τελική επικράτηση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο το επιμέρους σκορ για την ελληνική ομάδα ήταν 50-34!

Αντίθετα, οι Εσθονοί μέτρησαν μόλις 3/22 τρίποντα, την ώρα που η Εθνική μας κατάφερε να κλέψει 16 φορές τη μπάλα από τους αντιπάλους της και να μετρήσει  12 επιπλέον επιθέσεις (σ.σ. και αυτό διότι η Εσθονία είχε 4 κλεψίματα από τη πλευρά της). Πρώτος σκόρερ για την γαλανόλευκη ήταν ο Ανδρέας Καλόγηρος, ο οποίος τελείωσε το ματς με 17 πόντους έχοντας 8/16 δίποντα, 1/2 βολές, 9 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 3 ασίστ και μόλις ένα λάθος σε 31 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ιωσήφ Κολοβέρος πρόσθεσε άλλους 13 πόντους με 4/9 εντός παιδιάς, ενώ «διψήφιος» ήταν και ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης ο οποίος... έκανε τα πάντα στο παρκέ με 11 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 κλεψίματα και 4 τελικές πάσες! Για τους Εσθονούς ξεχώρισαν οι Κιρσίπου και Ρίισμα οι οποίοι πέτυχαν από 14 πόντους ο καθένας.  

gre1

est1