Ανακοίνωσε Μουράτο το Περιστέρι

mouratos

Ο Βασίλης Μουράτος επιστρέφει στα δυτικά προάστια αφού θα φορέσει τη φανέλα του Περιστερίου για τα επόμενα τρία χρόνια, αποτελώντας τη δεύτερη μεταγραφή των «κυανοκίτρινων».

Η ανακοίνωση της ομάδας των δυτικών προαστίων

«O Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή γκαρντ Βασίλη Μουράτου (21χρ., 1.93μ.)!

O μεγαλωμένος στα Δυτικά Προάστια διεθνής αθλητής υπέγραψε συμβόλαιο 3ετους διάρκειας με την ομάδα μας κι αποτελεί την δεύτερη φετινή μεταγραφή.

Ο Βασίλης Μουράτος έκανε τα πρώτα του... μπασκετικά βήματα στους Αγίους Αναργύρους, απ' όπου σε ηλικία 16.5 ετών μεταπήδησε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2014!

Στους "ερυθρόλευκους" ξεκίνησε, ουσιαστικά, την επαγγελματική του καριέρα, έχοντας την πρώτη του συμμετοχή στην Α1 στις 12/10/14 και κατέκτησε δυο πρωταθλήματα Ελλάδος, το 2015 και το 2016.

Την αγωνιστική περίοδο 2016-17 παραχωρήθηκε με την μορφή δανεισμού στο Ψυχικό κι έπαιξε στο πρωτάθλημα της Α2.

Την σεζόν που μας πέρασε (2017-18), βρέθηκε στην Λάρισα για λογαριασμό του ΓΣΛ/Φάρου όπου πραγματοποίησε μια... γεμάτη χρονιά, καθώς αγωνίστηκε και στους 26 αγώνες της Basket League έχοντας κατά μέσο όρο: 7.5 πόντους με 43.44% στα δίποντα και 20.97% στα τρίποντα, 2.7 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΓΣΠ έχει και πλούσια παρουσία στις Εθνικές ομάδες, καθώς υπήρξε μέλος τους σε όλες τις νεαρές ηλικίες, κατακτώντας:

Το 2013 το χάλκινο μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Το 2015 το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Το 2017 το χρυσό μετάλλιο με την Εθνική Νέων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα!

Από σήμερα ο Βασίλη Μουράτος ανήκει στην οικογένεια του Γυμναστικού Συλλόγου Περιστερίου... Του ευχόμαστε υγεία και πολλές επιτυχίες με την κυανοκίτρινη φανέλα»!