Κατσικάρης... τριετίας στους Γιούτα Τζαζ!

Fotis

Ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός πραγματοποιεί το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, αφού για τα επόμενα τρία χρόνια θα στελεχώσει το προπονητικό τιμ του Κουίν Σνάιντερ στους Γιούτα Τζαζ!

Πριν από κάποια χρόνια ίσως να ακουγόταν ως... άπιαστο όνειρο να δουλέψει κάποιος Έλληνας προπονητής στο ΝΒΑ αλλά πλέον είναι μια πραγματικότητα!

Ο Φώτης Κατσικάρης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας τεχνικός που θα καθίσει στον πάγκο ομάδας του ΝΒΑ και πιο συγκεκριμένα θα βρεθεί στο πλευρό του Κουίν Σνάιντερ στους Γιούτα Τζαζ! Μάλιστα, ο Έλληνας τεχνικός βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα στο Σολτ Λέικ Σίτι όπου θα παραμείνει κάτοικος της πόλης των «Μορμόνων» έχοντας υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα τρία χρόνια και θα συμμετάσχει ενεργά στον σχεδιασμό της νέας σεζόν στο πλευρό του κόουτς Σνάιντερ και των υπολοίπων μελών του τεχνικού επιτελείου.

Επίσης θα είναι παρών σε όλη τη διαδικασία του Draft (21/06) από όπου θα επιλεγούν οι δύο παίκτες που έχει δικαίωμα να τραβήξει η Γιούτα στο No.21 και No.52. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Κουίν Σνάιντερ τηλεφώνησε στον Φώτη Κατσικάρη και του ζήτησε να στελεχώσει το προπονητικό του τιμ.

Ο άλλοτε προπονητής της Εθνικής Ελλάδας δεν θα μπορούσε να αρνηθεί αυτήν την πρόταση και μετά τη θητεία του σε πολλούς πάγκους ευρωπαϊκών ομάδων (ΑΕΚ, Άρης, Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Βαλένθια, Μπιλμπάο, Μούρθια, Λοκομοτίβ Κουμπάν, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Τενερίφη) θα πραγματοποιήσει το άλμα για το καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη.