The flu game: Η συγκλονιστική εμφάνιση του Τζόρνταν! (vid)

jordan flu 1

Στις 11 Ιουνίου 1997 ο Μάικλ Τζόρνταν αγωνίστηκε με τροφική δηλητηρίαση στον 5ο τελικό μεταξύ Μπουλς-Τζαζ αλλά το γεγονός αυτό δεν τον εμπόδισε να δώσει στο Σικάγο το προβάδισμα του τίτλου! 

 Μπορεί ο καλύτερος μπασκετμπολίστας όλων των εποχών να ήταν στα όρια της κατάρρευσης, μπορεί να μην μπορούσε καθόλου να σταθεί στα πόδια του, αλλά την ώρα του αγώνα ήταν βγαλμένος από τα καλύτερα... «Τζορντανικά» παραμύθια!

Πριν από 21 ακριβώς χρόνια, στο Salt Lake City, διεξάγονταν ο 5ος τελικός της σειράς μεταξύ των Σικάγο Μπουλς και των Γιούτα Τζαζ με το σκορ να ήταν στο 2-2 και τις δύο ομάδες να είχαν εκμεταλλευτεί στο έπακρον τις έδρες τους.

Αν και ο γιατροί είχαν συστήσει στον Μάικλ Τζόρνταν να μην αγωνιστεί λόγω της τροφικής δηλητηρίασης και του υψηλού πυρετού, εκείνος ήταν ανένδοτος! «Νόμιζα ότι θα παραλύσω... Δεν ένιωθα τα άκρα μου» έλεγε  μερικά χρόνια αργότερα. 

Τελικά, όχι μόνο αγωνίστηκε, αλλά ήταν εκείνος που οδήγησε τους Σικάγο Μπουλς στη νίκη με 90-88 και στο προβάδισμα... τίτλου με 3-2 νίκες. 

Ο τεράστιος «Air» βρέθηκε στο παρκέ 44 λεπτά (!!!) και σε αυτό το διάστημα είχε 38 πόντους με 11/22 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 10/12 βολές, 7 ριμπάουντ,  5 ασίστ, 3 κλεψίματα και 1 τάπα! 

«Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι θα χάναμε αυτό το ματς. Θα διαλυόμουν τελείως» συμπλήρωνε ο Τζόρνταν, ο οποίος τις δύο προηγούμενες ημέρες ήταν στο κρεβάτι με υψηλό πυρετό και καταπονημένος.

Μετά το τέλος του αγώνα αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον Σκότι Πίπεν αλλά τη δουλειά την είχε κάνει στο λεγόμενο «flu game»! 

Σικάγο-Γιούτα 3-2 και... πρωτάθλημα στο 6ο ματς της σειράς που ακολούθησε στο Σικάγο!