Πασκουάλ: «Ο Αντετοκούνμπο ήταν το κλειδί»

1919531

Ο Τσάβι Πασκουάλ στάθηκε στον Παναθηναϊκό του δευτέρου ημιχρόνου και γενικώς στην αντίδραση που είχε η ομάδα του αλλά και στον Θανάση Αντετοκούνμπο.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αρχικά αναφέρθηκε στα δύο πρόσωπα της ομάδας του αλλά και στο καλό δεύτερο ημίχρονο. «Θέλω να συγχαρώ στον ΠΑΟΚ και στον κόουτς Παπαθεοδώρου για όλη τη χρονιά. Έχουν κάνει μια εξαιρετική σεζόν, έπαιξαν καλό μπάσκετ στη διάρκεια της περιόδου και τους αξίζει σεβασμό. Ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρο ότι έπαιξε καλύτερα από εμάς στα πρώτα δέκα λεπτά. Δεν μας επέτρεψε να οργανώσουμε σωστά την επίθεσή μας κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε πολλά λάθη εξαιτίας της άμυνάς του αλλά και της δικής μας απόδοσης. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε καλύτερη άμυνα, είχαμε 20 λεπτά εξαιρετικού μπάσκετ, βρήκαμε ελεύθερα σουτ κι έτσι ανοίξαμε τη διαφορά και κερδίσαμε», είπε αρχικά.

Σε ερώτηση για το αν ήταν ο σχεδιασμός της ομάδας τα μακρινά σουτ, απάντησε: «Δεν ήταν ακριβώς αυτό το σχέδιο. Εξαρτάται από το πλεονέκτημα που αποκτάς στην επίθεση κι από αυτό που σου δίνει το παιχνίδι. Βρήκαμε ελεύθερα σουτ που έπρεπε να τα πάρουμε. Μια επίθεση διαρκεί 24 δευτερόλεπτα αν δεν σου βγει το καλάθι από κοντά, πας σε άλλη λύση».

Για την απόδοση του Αντετοκούνμπο: «Θεωρώ ότι ήταν από τους πιο σημαντικούς παίκτες, έδωσε ενέργεια και άλλαξε πνεύμα στην ομάδα. Ήταν το κλειδί για μας στο να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Για τη μεταμόρφωση της ομάδας του έξω από τα 6.75 μετά το 16ο λεπτό. «Είναι δύσκολο να το απαντήσω. Ένα κομμάτι είναι η ενέργεια, το συναίσθημα της στιγμής. Στο διάστημα που λέτε δεν βάζαμε βολές αλλά και τα ελεύθερα σουτ. Το πιο σημαντικό είναι πώς αντιδρά η ομάδα κι εμείς είχαμε σωστή αντίδραση στο δεύτερο ημίχρονο.