Παρέμεινε …αήττητος

paok aek koniaris

Εδώ και καιρό ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του στον στόχο της τετράδας στο πρωτάθλημα και μετά το 78-74 επί της ΑΕΚ στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ, είναι ένα βήμα απ’ το να τον πετύχει.

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου είχε άλλωστε κατακτήσει το πλεονέκτημα έδρας εδώ και καιρό, έχοντας εξασφαλίσει την τέταρτη θέση της κανονικής περιόδου, αλλά το ζητούμενο είναι η τελική κατάταξη βεβαίως… Σήμερα ήταν η ομάδα που παρουσιάσθηκε με μεγαλύτερη διάρκεια και μεγαλύτερο κίνητρο στο παρκέ, απέναντι στην ΑΕΚ, που είχε και πάλι έλλειψη συγκέντρωσης και εκνευρισμό ορισμένες φορές σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ αυτόν που θα ήταν ανεκτός για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι.

Ενώ λοιπόν η ΑΕΚ είχε έναν έλεγχο του σκορ και του ρυθμού στο πρώτο μέρος, όταν είχε προηγηθεί ακόμη και με 10 πόντους (24-34 στο 14’), πλήρωσε και πάλι τις γνωστές τις αδυναμίες, την έλλειψη καθαρού μυαλού απ’ τα γκαρντ της αλλά και το ότι τον τελευταίο καιρό παίρνει μικρές βοήθειες απ’ τους ψηλούς της. Οι Καββαδάς και Μαυροειδής είχαν βεβαίως μικρό χρόνο και πάλι, αλλά την ΑΕΚ πλήγωσε η αποβολή του Βινς Χάντερ στο 22’ με 5 φάουλ, με τον Αμερικανό να εκνευρίζεται ξανά και να διαμαρτύρεται για ένα φάουλ που δεν του δώθηκε, κάνοντας ο ίδιος ένα …ανόητο φάουλ στη συνέχεια… Ο Ντράγκαν Σάκοτα αναγκάστηκε να βγάλει το υπόλοιπο παιχνίδι με τον Ντελρόι Τζέιμς άτυπα σέντερ, με παρτενέρ πότε τον Βασιλόπουλο, πότε τον Σάκοτα, που ήταν και αυτός σε μέτρια βραδιά επιθετικά, όπως και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ πήρε για τα καλά τα ηνία στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, όταν έκανε ένα σερί 10-0 και μετέτρεψε το 58-62 του 30’ σε 68-62 στο 34’, ενώ λίγο αργότερα προηγήθηκε και αυτός με διψήφια διαφορά, με 75-65 στο 36’!

Η ΑΕΚ, που έχει κάνει φέτος αρκετές ανατροπές στα τελευταία λεπτά, ακόμη και εκτός έδρας, προσπάθησε και μείωσε μέχρι και το 76-74 με 20’’ να απομένουν , αλλά ο Κόνιαρης, εκ των κορυφαίων του ΠΑΟΚ, ευστόχησε σε δυο βολές αμέσως μετά και εκεί κάπου τελείωσαν και οι ελπίδες της «Ένωσης»…

Πολύ καλοί επίσης ο Πέτεγουεϊ, ειδικά στα τρία πρώτα δεκάλεπτα, με 17 πόντους στο ενεργητικό του, ενώ και οι Γκος και Μαργαρίτης τον ακολούθησαν σε συνέπεια και συγκέντρωση.

Απ’ την άλλη, ο Γκριν είχε 3/11 σουτ εντός πεδιάς, ο Χάρις 3/10 και ο Σάκοτα 1/5 τρίποντα, με την αστοχία όλων αυτών να παίζει σημασία στην έκβαση του αγώνα, απέναντι σε μια άμυνα, που ήταν πολλές φορές στο όριο του φάουλ…
Τα δεκάλεπτα: 17-20, 33-36, 58-62, 78-74

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης 3, Τζάκσον 9 (1), Γκος 16 (1), Τζόουνς 3 (1), Πέτεγουεϊ  17 (3), Κρουμπάλι, Κόνιαρης 11 (1), Τσόχλας, Μαργαρίτης 13, Ζάρας, Χαραλαμπόπουλος 6 (2).

ΑΕΚ (Σάκοτα): Τζέιμς 14 (2), Γκριν 9 91), Χάρις 12 (1), Λαρεντζάκης 9 (1), Χάντερ 2, Πάντερ 4, Ξανθόπουλος 5 (1), Σάκοτα 10 (1), Βασιλόπουλος 2, Άτιτς, Μαυροειδής 2, Καββαδάς 5.