Ο Σάκοτα 5ος σκόρερ στην ιστορία της ΑΕΚ!

sakota

Ο Ντούσαν Σάκοτα κατάφερε να «σκαρφαλώσει» στην 5η θέση των καλύτερων σκόρερ της ΑΕΚ στην Basket League, αφήνοντας πίσω του, τον Χρήστο Ταπούτο! 

Αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία από τον ΕΣΑΚΕ:

«Έξι πόντοι αρκούσαν για τον Ντούσαν Σάκοτα στο χθεσινό παιχνίδι με την Κύμη, για να μπει στην πρώτη 5άδα των σκόρερ της ΑΕΚ στη Basket League. O αρχηγός της “Ένωσης” έφτασε τους 1.264 με τη φανέλα της και ξεπέρασε κατά τέσσερις τον Χρήστο Ταπούτο για να γίνει ο 5ος σκόρερ στην ιστορία της στο επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

*5ος επιθετικός ριμπάουντερ της ΑΕΚ έγινε ο Δημήτρης Μαυροειδής που ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση. Είχε ένα στο χθεσινό παιχνίδι, έφτασε τα 171 και άφησε πίσω του, τον αρχηγό της Εθνικής ομάδας.

Ο Μαυροειδής εξάλλου, με το 88ο παιχνίδι του με τον Δικέφαλο στο Πρωτάθλημα και αφού ξεπέρασε τον Σωτήρη Νικολαίδη (87), έγινε ο 15ος της σχετικής λίστας.

*Ο Μάνι Χάρις ήταν ο κορυφαίος της ΑΕΚ φτάνοντας για 3η φορά σε “double-double” έχοντας 16 πόντους και 11 ριμπάουντ. Το είχε κάνει και στα παιχνίδια με τον Προμηθέα εκτός και το Λαύριο εντός έδρας.

*Με τις τρεις ασίστ που μοίρασε χθες, ο Μάικ Γκριν έφτασε τις 116 και ξεπερνώντας τον Άντονι Μπούι που είχε 113, έγινε ο 3ος ξένος πασέρ στην ιστορία της ΑΕΚ στη  Basket League.

*Με το 375ο παιχνίδι του ο Βασίλης Ξανθόπουλος “έπιασε” τον Νίκο Γκάλη στην 24η θέση της λίστας από καταβολής Α' Εθνικής (από το 1963-64),

*Τα 339 παιχνίδια έφτασε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος και ξεπερνώντας τον Σωτήρη Νικολαίδη (338) έγινε ο 26ος της λίστας της Basket League (από το 1992-93).

*Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης έφτασε τα 100 επιθετικά ριμπάουντ καριέρας με τα δύο που είχε χθες.

Στην 20άδα των μπλοκέρ ο Γλυνιαδάκης

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης με το 298ο παιχνίδι του στη Basket League έγινε ο 44ος της σχετικής λίστας αφού ξεπέρασε τον Γιάννη Μπουρούση που έχει 297.

Ο Κρητικός σέντερ παράλληλα κάνοντας μία τάπα, έφτασε τις 151 και “έπιασε” στην 20ή θέση τον Δημήτρη Παπανικολάου.

*Κλέβοντας μία φορά την μπάλα, ο Νίκος Μπάρλος έφτασε στη 19η θέση της λίστας του επαγγελματικού Πρωταθλήματος τον Μίλαν Τόμιτς στα 287.

*Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ ήταν το 50ό για τον Γκάρι ΜακΓκί στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Τους 400 πόντους ξεπέρασε ο Άγγελος Τσαγκαράκης που είχε πέντε στο χθεσινό ματς.

*Ο Μάικλ Κάιζερ έγινε ο 4ος παίκτης της Κύμης μετά τους ΜακΓκί, Τουτζιαράκη και Σμιθ που έφτασε τα 100 ριμπάουντ.

*Τόσο ο Λένζελ Σμιθ όσο και ο Κάμερον Τζόουνς είχαν από έξι ασίστ με τις οποίες ξεπέρασαν τον Μουχάμεντ Ελ-Αμίν και μοιράζοντας πλέον τη 2η και την 3η θέση της σχετικής λίστας της Κύμης έχοντας 65 και 63 αντίστοιχα, πίσω μόνο από τον Θαντ ΜακΦάντεν.»