Αυτοκτονία Κόροιβου, σαμπάνιες στη Νέα Σμύρνη!

1912403 1

Απίστευτο ήταν το φινάλε στην Basket League όσο αφορα την παραμονή στην κατηγορία, αφού τα Τρίκαλα επικράτησαν μέσα στην Αμαλιάδα του Κόροιβου με αποτέλεσμα να ανοίξουν... σαμπάνιες στη Νέα Σμύρνη, παρά την ήττα του Πανιωνίου στο Ρέθυμνο! 

Ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη στον Πανιώνιο!

Αν και οι «κυανέρυθροι» δεν κατάφεραν να νικήσουν στο Ρέθυμνο, ήρθε το... φοβερό δώρο των (σχεδόν διαλυμένων) Τρικάλων στην Αμαλιάδα ή αν προτιμάτε η αυτοκτονία του Κόροιβου που κρατούσε την τύχη στα χέρια του, αλλά την πέταξε στα σκουπίδια!

Η ήττα με 90-78 πέρασε σε δεύτερη μοίρα για τους «κυανέρυθρους» αφού η νίκη των Τρικάλων ήταν αρκετή για να τους κρατήσει στην μεγάλη κατηγορία και την επόμενη σεζόν. Απλούστατα η ομάδα της Νέας Σμύρνης «είχε» την ισοβαθμία με τον Κόροιβο τον οποία και έστειλε στην Α2 κατηγορία!

Αν μη τι άλλο ήταν ένα απίστευτο φινάλε στην Basket League! Όσον αφορά το ματς; Αυτό πέρασε σε δεύτερη μοίρα. Το Ρέθυμνο μπορεί να μην κυνηγούσε τίποτα ωστόσο ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του αγώνα και έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη φετινή σεζόν.

Την ίδια ώρα η ομάδα της Αμαλιάδας είχε τον δρόμο για την παραμονή... στρωμένο, ωστόσο τα Τρίκαλα στάθηκαν απέναντί τους ως ένα πολύ δύσκολο εμπόδιο. Οι Θεσσαλοί αγωνίστηκαν με εφτά παίκτες και με μεγάλη καρδιά, δεν στάθηκαν στο γεγονός πως είχαν υποβιβαστεί εδώ και αρκετό καιρό και έφυγαν με το διπλό από την Αμαλιάδα (85-82), αποτέλεσμα που έφερε τον Κόροιβο στην Α2!

Το παιχνίδι είχε απίστευτη εξέλιξη και ήταν ίσως το... θρίλερ της σεζόν, με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ συνεχώς. Στα τελευταία δευτερόλεπτα, τα Τρίκαλα βρήκαν σκορ, ο Κόροιβος κυριεύτηκε από το άγχος του και από το σοκ της κατάρρευσης του Κάρσον και τελικά οι Θεσσαλοί έφτασαν σε μία ιστορική νίκη, που για τον Κόροιβο θα έχει έντονη αρνητική χροιά. Φυσικά, από το τελικό αποτέλεσμα χάρηκε ο Πανιώνιος, ο οποίος παρέμεινε στη Stoiximan.gr Basket League παρά τις τρεις ήττες στα τελευταία τρία παιχνίδια.