«Αν δεν υπάρχει εμπάθεια, θα βρεθεί λύση με την Ευρωλίγκα»

1903310

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μίλησε στον Sport 24 Radio και υπογράμμισε ότι μπορεί να βρεθεί λύση με την Ευρωλίγκα και να παραμείνει τελικά ο Παναθηναϊκός εάν και εφόσον ο Τζόρντι Μπερτομέου διορθώσει την κατάσταση. 

Για την Ευρωλίγκα και το αν υπάρχει περίπτωση να βρεθεί λύση: "Είμαστε πολύ δυσαρεστημένοι με την Ευρωλίγκα. Δεν μας αντιμετωπίζει με σεβασμό τόσο αγωνιστικά όσο και πειθαρχικά. Ελπίζω να βρεθεί λύση και να διορθώσει την κατάσταση ο κ. Μπερτομέου. Απαραίτητη δεν είναι η παραίτηση, αλλά η αλλαγή στάσης στον Παναθηναϊκό. Δεν είναι απαραίτητη η αλλαγή προσώπων, αλλά η αλλαγή στον τρόπο αντιμετώπισης. Να διορθωθούν οι ασέβειες που έχουν γίνει προς την οικογένειά μας. Το γεγονός ότι προσπαθώ να υποστηρίξω τα μέλη της οικογένειάς μου είναι ύψιστης σημασίας. Αν το έκανα σωστά ή άλλο είναι άλλο θέμα. Η διάθεση υπάρχει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να λύσουμε τα προβλήματα. Θα πρέπει να τραβηχτούν πίσω όλες οι ποινές και εγώ τότε θα ρίξω πολύ νερό στο κρασί μου".

Για το αν θεωρεί ότι έχει κάνει λάθη: "Δουλεύω 18 ώρες το 24. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν κάνουν λάθη. Θέλω να πιστεύω ότι όταν κοιτάξω πίσω το πρόσημο θα είναι συν".

Για τις συνέπειες αν φύγει ο Παναθηναϊκός από την Ευρωλίγκα: "Αν φύγουμε σε όλους τους τομείς θα υπάρχουν επακόλουθα. Μεγάλο το κόστος οικονομικά αν φύγουμε από την Ευρωλίγκα, αλλά και γενικά. Θέλω να πιστεύω ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Ευρωλίγκα θα καταλάβουν ότι έχουν κάνει λάθη. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί να φύγουμε".

Για το αν φάιναλ φορ του 2019 της Ευρωλίγκα γίνει στην Αθήνα: "Υπάρχει διάθεση για Final-4 στην Αθήνα το 2019. Είναι βέβαια μια ακριβή διοργάνωση βέβαια. Υπάρχει θέληση από εμάς να λυθεί το θέμα με την Ευρωλίγκα".

Για το φάιναλ φορ του Basketball Champions League: "Οι ομάδες έχουν χαμηλότερο προϋπολογισμό σε σχέση με την Ευρωλίγκα. Πανηγύρισα την κατάκτηση του τίτλου από την ΑΕΚ λες και το πήρε ο Παναθηναϊκός. Μας έκανε υπερήφανους η ΑΕΚ".

Για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος: "Πάμε να πάρουμε το πρωτάθλημα. 25 χρόνια παίρνουμε έναν τίτλο κάθε χρόνο. Έχουμε την καλύτερη ομάδα, δεν ανησυχώ για το πρωτάθλημα. Είμαι πεπεισμένος".

Για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας: "Η Ζαλγκίρις έχει κάνει μια καλή προσπάθεια. Τέτοιες προσπάθειες φτάνουν μέχρι το τέλος συνήθως. Η Φενέρ έχει τον καλύτερο προπονητή της διοργάνωσης. Και ο Ιτούδης είναι εξαιρετικός προπονητής. Η Ρεάλ είναι πολυνίκης. Ελπίζω να νικήσει ο καλύτερος".

Για τη σειρά με τη Ρεάλ: "Έπρεπε να πάρουμε τα δυο ματς στο ΟΑΚΑ με τη Ρέαλ. Δεν τα καταφέραμε. Είδαμε τι έγινε και στη Μαδρίτη. Δεν θέλω να επεκταθώ. Έπρεπε να ήμασταν στο Final-4 και πιστεύω ότι θα το παίρναμε".

Για το ποια ομάδα υποστηρίζει στο εξωτερικό: "Είμαι φανατικός Γιουβέντους".

Για το αν θα κρατήσει τον Μάικ Τζέιμς, ο οποίος επίσης υποστηρίζει την Γιουβέντους: "Η μοναδική περίπτωση που έκανα παρέμβαση για παίκτη, ήταν ο Καπόνο. Έκανα λάθος και από τότε δεν έκανα ποτέ παρέμβαση στο έργο του προπονητή. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Πασκουάλ και πιστεύω ότι μαζί θα χτίσουμε τον Παναθηναϊκό του μέλλοντος. Για τους παίκτες, ρωτήστε τον προπονητή τι θα γίνει".