«Μας περιμένει μεγάλη μάχη για το τρόπαιο!»

σαλε

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μίλησε για τον μεγάλο τελικό με την Μονακό στο ΟΑΚΑ (06/05, 20:30).

Ο Σερβοέλληνας προπονητής είπε αρχικά στην Συνέντευξη Τύπου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φτάσαμε στον τελικό. Ήταν ο δεύτερος στόχος μας: να προκριθούμε στο Final 4 και μετά στον τελικό. Ο τρόπος που το κάναμε σίγουρα ήταν δύσκολος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Μούρθια είναι πολύ καλή ομάδα, νίκησε ομάδες όπως η Βαλένθια και η Μπαρτσελόνα στην Ισπανία, και παλέψαμε με όλο το σεβασμό. Οι παίκτες μου σήμερα είναι λες κι έχουν έρθει από... street fight, δεν υπάρχει κάποιος που δεν έχει πρ. Έτσι είναι στα Final 4. Με την καλή ψυχολογία θέλω να πιστεύω πως θα διαβάσουμε το παιχνίδι. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η Μονακό είναι ακόμα καλύτερη από την Μούρθια, με πολλή εμπειρία, πολλοί από αυτούς έχουν παίξει σε μεγάλους αγώνες, οπότε δεν υπάρχει αμφιβολία πως αύριο θα είναι μια μεγάλη μάχη».

Στη συνέχεια πρόσθεσε για την προετοιμασία των παικτών μέσα σε μικρό διάστημα: «Είχαμε χρόνο για τη Μούρθια και να δουλέψουμε σε λεπτομέρειες. Κάναμε το γενικό σκάουτινγκ αλλά κρατάμε τις λεπτομέρειες για το τέλος. Δεν μπορείς να ετοιμαστείς τέλεια σε μια ημέρα. Προσαρμοστήκαμε στις άλλες ομάδες, ανταποκριθήκαμε στο παιχνίδι. Κάποιες φορές μπορεί να εκπλαγείς από κάτι»

Για το αν είναι «κλειδί» η διαχείριση των συναισθημάτων των παικτών, ανέφερε: «Δεν ήταν δύσκολο για μένα, έχω δει πολλά στη ζωή μου. Κάποιοι πρώτη φορά παίζουν σε μια τέτοια διοργάνωση. Την πρώτη ημέρα είναι πιο δύσκολο να μιλάμε για τα συναισθήματα. Οι οπαδοί μας είναι φανταστικοί και μας υποστήριξαν πολύ. Κάποιες φορές αν δεν παίξεις καλά, οι ευθύνες και η πίεση για τη νίκη γυρνούν εναντίον σου. Το δεύτερο παιχνίδι μας δεν είναι τόσο δύσκολο συναισθηματικά, όσο ήταν το πρώτο».

Αν έχουν κλείσει τα κινητά τους αυτές τις ημέρες και αν ο κόσμος τους ζητά εισιτήρια: «Απλά το άφησα δίπλα. Όσο για τα εισιτήρια, μπορείτε να αγοράσετε (γέλια)».

Ως πατέρας, είπε για το αν θα είναι η μεγαλύτερη στιγμή να δει το γιο να σηκώνει το τρόπαιο: «Αυτό συμβαίνει μόνο μια φορά. Όταν με ρωτούν γιατί δεν πανηγυρίζω σε στιγμές είναι επειδή το κάνει εκείνος για μένα. Φυσικά θα είναι μια μεγάλη ευχαρίστηση».