«Όλα για όλα για το τρόπαιο!»

1902893

Πραγματοποιήθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου των τεσσάρων προπονητών που θα πάρουν μέρος στο Champions League οι οποίοι δεν σκέφτονται τίποτε λιγότερο από την κατάκτηση του τροπαίου. Τι είπε ο Ντράγκαν Σάκοτα. 

Σάκοτα: «Η ΑΕΚ διανύει περίοδο αναγέννησης»

Αρχικά ο τεχνικός της ΑΕΚ είπε ότι «δεν αρχίσαμε καλά στη σεζόν και οι προσδοκίες μας ήταν πάντα υψηλές, σε Ελλάδα, ανεξαρτήτου καταστάσεων. Η ομάδα έπρεπε να πάρει ματς, και έγινε με clutch σουτ. Και η Μούρθια, αν και τερμάτισε 4η, κατάφερε να προκριθεί εντυπωσιακά. Κάθε παιχνίδι ήταν ένα δράμα. Είναι ίσως ο πιο γλυκός δρόμος τελικά. Στο τέλος, ίσως να υπάρχει περισσότερη ευθύνη και υποχρεώσεις, λόγω έδρας»..

Και συνέχισε: «Η ομάδα άρχισε νέα προσπάθεια με τον Μάκη Αγγελόπουλο πριν 4 χρόνια και η περίοδος που διανύει η ομάδα είναι αναγέννησης. Πέρα από το τρόπαιο πριν από 50 χρόνια, η ομάδα είχε το τελευταίο το 2002. Η ΑΕΚ επέστρεψε στο ευρωπαϊκό επίπεδο, έπαιξε ξανά σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πήρε το Κύπελλο Ελλάδας. Οι στόχοι είναι διαρκώς υψηλοί».

Ναβάρο: «Με το καλό μας μπάσκετ να πάρουμε το τρόπαιο»

Ο τεχνικός της Μούρθια δήλωσε αρχικά ότι «ήταν μεγάλη η  σεζόν. Η ομάδα χρειάστηκε χρόνο για να βρει τη χημεία της και οι παίκτες να βρουν το ρόλο τους και να τον δεχθούν. Όλο αυτό πήρε 3-4 μήνες. Η πιο σημαντική στιγμή ήταν αυτή των playoffs, με την Τενερίφη και την Καρσίγιακα. Παίξαμε το καλύτερό μας μπάσκετ! Τώρα είμαστε εδώ και θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε με το καλό μας μπάσκετ και το Final 4».

Και συνέχισε: «Το καλό είναι ότι κάναμε τα καλά μας παιχνίδια εκτός έδρας! Έχουμε κάποιους έμπειρους παίκτες, ο Όλεσον είναι ίσως ο πιο έμπειρος. Θα κάνουμε ένα καλό παιχνίδι. Είμαστε σταθερή ομάδα. Οπότε πιστεύω θα τα καταφέρουμε και τώρα»

Ο Ναβάρο ρωτήθηκε για το κατά πόσο φοβάται ότι η FIBA θέλει να έχει 20.000 οπαδούς στον τελικό: «Είναι μια νέα διοργάνωση, που θέλει να αποτελέσει σημείο αναφοράς, θα είναι ελκυστικό. Υπάρχει το ενδεχόμενο να δούμε έναν διαφορετικό τελικό. Όλη η Ευρώπη θα έχει το βλέμμα της στο ΟΑΚΑ»

Όσο για την ομάδα του; «Είναι πολύ σημαντικό για την Μούρθια που είναι εδώ! Κανείς δεν το περίμενε. Έχουμε ακόμα πιθανότητες για τα ισπανικά playoffs. Υπάρχει ένα πολύ καλό σύνολο, από τον πρόεδρο, το μάνατζμεντ, τους παίκτες. Είναι μια διαδικασία που συνεχώς αναπτύσσεται. Δίνεται η ευκαιρία σε ομάδες να διαγωνιστούν και να πάρουν ένα τρόπαιο».

Μίτροβιτς: «Ζούμε ένα παραμύθι, να κατακτήσουμε το τρόπαιο κόντρα σε 18.000 κόσμο»

«Είναι η δεύτερη σεζόν της Μονακό στη διοργάνωση. Είναι μια νέα ομάδα σε σχέση με πέρυσι και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό στο Final Four», ανέφερε αρχικά ο τεχνικός των Μονεγάσκων, προτού τονίσει στη συνέχεια: 

«Δεν έχουμε κάποιον σούπερ σταρ. Παίζουμε σαν ομάδα και έχουμε ποιότητα ως ομάδα. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που ξεχωρίζουν και σε κάθε αγώνα αναδεικνύεται και κάποιος άλλος πρωταγωνιστής. Δίνουμε έμφαση στην άμυνα και την πειθαρχία».

Παράλληλα, ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς τόνισε: «Ήταν μια πολύ μακριά σεζόν για την ομάδα μας. Δουλέψαμε πολύ. Είναι μια πολύ μεγάλη στιγμή για όλους να παίξουμε κόντρα σε 18.000 κόσμο και να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ζούμε ένα παραμύθι τα τελευταία χρόνια. Είμαστε από τους καλούς εκπροσώπους του γαλλικού μπάσκετ και προσπαθούμε να ανεβαίνουμε συνεχώς σε όλα τα επίπεδα».

Πάτρικ: «Ευλογία η συνολική πορεία μας, θέλουμε να είμαστε ήρεμοι»

«Ήταν μια μεγάλη διαδρομή. Άρχισε από τον Σεπτέμβρη και ο στόχος μας ήταν η πρόκριση στην επόμενη βάση. Ήταν ευλογία για εμάς γιατί μας έδωσε έξτρα προπονήσεις. Περάσαμε χρόνο μαζί ως ομάδα σε όλη την Ευρώπη και αυτό ήταν σημαντικό. Παίξαμε με ένταση και σε κάποιες στιγμές είχαμε ήρεμο τρόπο. Προσπαθούμε να είμαστε ήρεμοι», ανέφερε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των Γερμανών, προτού αναφερθεί στον περσινό αποκλεισμό της ομάδας του από τα προημιτελικά, λέγοντας:

«Είναι μια από τις ερωτήσεις που μας κάνουν συχνά. Χάσαμε το Final Four στο τελευταίο δευτερόλεπτο πέρυσι και αυτό μας έκανε πιο πεινασμένους. Τώρα είχαμε την ατυχία να έχουμε τον σοβαρό τραυματισμό του Σίαρς, αλλά έχουμε παίκτες που έχουν παίξει σε υψηλό επίπεδο».