Αποπομπή Γιαννακόπουλου ζήτησαν 10 ομάδες της Ευρωλίγκας!

1894128

Με σχετική ανακοίνωση της EuroLeague οι 10 ομάδες που έχουν υπογράψει τα εγγυημένα συμβόλαια ζήτησαν την παραμονή του Παναθηναϊκού στη διοργάνωση, αλλά την αποπομπή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της EuroLeague:

«Oι πολλαπλές επιθέσεις που έχει κάνει ο κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος τις τελευταίες εβδομάδες, με τις οποίες επιτέθηκε σε διαιτητές, αλλά και στην ίδια την EuroLeague, οδήγησε όλες τις ομάδες μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της EuroLeague (ECA Board) εκτός του Παναθηναϊκού να αξιολογήσουν την κατάσταση μαζί με τη διοίκηση της διοργάνωσης. Μετά από εμπεριστατωμένη αξιολόγηση, και οι δέκα ομάδες συμμερίζονται ομόφωνα την ακόλουθη θέση:

1. Επαναλαμβάνουν ότι η συμπεριφορά του κ. Γιαννακόπουλου είναι εντελώς αντίθετη με τις ηθικές αρχές και τις αξίες του αθλητισμού, αντίθετη με την αρχή του σεβασμού, ο οποίος αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο των σχέσεων μεταξύ των μελών μιας αθλητικής κοινότητας. Ως εκ τούτου, το συμβούλιο του ECA θα υιοθετήσει τα κατάλληλα ρυθμιστικά μέτρα για να διασφαλίσει ότι αυτό το άτομο δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε οποιαδήποτε δραστηριότητα της EuroLeague μέχρι να σταματήσει οριστικά και αμετάκλητα αυτή η συμπεριφορά. Η χρήση δυσφημιστικών δηλώσεων ή η συνεχής δημόσια πίεση και λεκτική επίθεση σε μια προσπάθεια να επηρεαστούν τα αποτελέσματα, τα μέλη της διοργάνωσης και οι διευθυντές του, δεν έχει θέση σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ένα επαγγελματικό πρωτάθλημα όπου τα κλαμπ έχουν χτίσει όλα αυτά τα χρόνια και ταυτόχρονα προσφέρει στους οπαδούς το καλύτερο μπάσκετ στην ευρωπαϊκή ιστορία.

2. Οι άλλοι 10 σύλλογοι του συμβουλίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου μαζί με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Euroleague Basketball έχουν δώσει οδηγίες στους νομικούς τους συμβούλους να κινήσουν δικαστικές διαδικασίες εναντίον του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου με σκοπό την αποκατάσταση των ζημιών που έχει προκαλέσει την εικόνα, την ακεραιότητα την αξιοπιστία της διοργάνωσης, των συλλόγων, των διαιτητών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της EuroLeague.

3. Τα 10 σωματεία, όπως το Συμβούλιο ECA και η διοίκηση της EuroLeague, επαναλαμβάνουν την επιθυμία τους ο Παναθηναϊκός να συνεχίσει να αποτελεί μέρος της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού και η ιστορία της ομάδας δεν πρέπει να υπονομεύονται από την αξιοθρήνητη συμπεριφορά ενός ατόμου και αυτοί οι φιλάθλοι θα πρέπει να απολαμβάνουν την καλύτερη διοργάνωση στην οποία ανήκει ο σύλλογός τους.»

Οι 10 ομάδες είναι οι Αναντολού Εφές, ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Μακάμπι, Ολυμπιακός, Ολίμπια Μιλάνο, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπασκόνια και Ζάλγκιρις.