Ένας Βαγγέλης έφυγε, ένας Βαγγέλης έρχεται...

alexandris1

Η αναστάτωση που προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα στον Πανιώνιο, με το θέμα προπονητή, οδηγείται σε ύφεση, μετά την συμφωνία της διοίκησης με τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.

Ο έμπειρος προπονητής και ειδικός σε «επικίνδυνες αποστολές» επιστρέφει στη Ν. Σμύρνη μετά τη θητεία του την περίοδο 2014-15, με στόχο να πετύχει την παραμονή της ομάδας στους τρεις εναπομείναντες αγώνες της Α1.

Η άρνηση του Βαγγέλη Ζιάγκου, να παραμείνει στη θέση του μετά την απόλυσή του και τις αντιδράσεις που υπήρχαν από την πλευρά των οπαδών για την επιλογή Γιατζόγλου, η διοίκηση έκρινε ότι η περίπτωση του Βαγγέλη Αλεξανδρή είναι η ιδανική, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Ο Θεσσαλονικιός προπονητής θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στους παίκτες και θα αρχίσει η προετοιμασία για τον κρίσιμο αγώνα με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο. Εκεί όπου ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει γράψει ιστορία ως παίκτης και προπονητής.

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου, η τρίτη κατά σειρά από την περασμένη Πέμπτη, σχετικά με το θέμα προπονητή.

"Mε μοναδικό γνώμονα την επανάκτηση της ηρεμίας και της συσπείρωσης για την διεκδίκηση και την εξασφάλιση του μεγάλου στόχου της παραμονής στην Α1 κατηγορία στις τρείς εναπομείνασες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, η διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA ανάθεσε στον Βαγγέλη Αλεξανδρή, την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ.

Η προηγούμενη θητεία του Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο του ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ ΒΙΚΟΣ COLA, ήταν την περίοδο 2014-2015 και μέχρι την προτελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου. Στο πλούσιο βιογραφικό του, με την συνεργασία σε 12 ομάδες του ελληνικού μπάσκετ, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έχει δυο ευρωπαϊκούς τίτλους.

Πεποίθηση της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΒΙΚΟΣ COLA και του μεγαλομετόχου του, Σταύρου Αλευρογιάννη, είναι ότι ο Βαγγέλης Αλεξανδρής μπορεί κατακτήσει και έναν ελληνικό…τίτλο που θα ισοδυναμεί με την παραμονή της ομάδας μπάσκετ στην θέση που αξίζει να έχει στο ελληνικό μπάσκετ.».

Από την πλευρά του, ο νέος προπονητής των «κυανέρυθρων», δήλωσε μετά τη συμφωνία.

: "Είναι η ώρα των έργων, γιατί δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια για λόγια, όταν μια ιστορική ομάδα με το μέγεθος του Πανιωνίου στο ελληνικό μπάσκετ, διεκδικεί την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία, δυο χρόνια μετά την επιστροφή της σ’ αυτή. Σ’ όλη την αγωνιστική και προπονητική καριέρα μου, έχω μάθει να αγωνίζομαι μέχρι τέλους. Μέχρι εξάντλησης και της τελευταίας ελπίδας και πιθανότητας για να πετύχω τον εκάστοτε στόχο μου.

Αυτό θα κάνω και στον Πανιώνιο. Αυτό θα κάνουμε μαζί με τους παίκτες και τον κόσμο του Πανιωνίου. Δεν μπορούσα να αρνηθώ την πρόταση συνεργασίας του κ. Αλευρογιάννη, γιατί συνταυτιζόμαστε στην ίδια πίστη για την παραμονή της ομάδας. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, καθώς απομένουν τρεις αγωνιστικές και ο στόχος είναι δύο νίκες.

Στην συγκεκριμένη χρονική φάση, η αποστολή μου εστιάζεται στον συνδυασμό ψυχολογικής και αγωνιστικής διαχείρισης της ομάδας.

Για την επίτευξη αυτού του μεγάλου στόχου, υπάρχει μόνο ο δρόμος της ενότητας όλων, εντός και εκτός της ομάδας. Μόνο αν ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο, στις 13 Μαΐου θα μπορούμε όλοι μαζί να γιορτάζουμε την παραμονή του Πανιωνίου".