Έχασε μεγάλη ευκαιρία

real pao kalathisΔύο τρίποντα του Γιούλ κι ένα …τετράποντο του Κάρολ, αφαίρεσαν την μεγάλη ευκαιρία από τον Παναθηναϊκό να πάρει τη νίκη στη Μαδρίτη και ν’ αποκτήσει εκ νέου το πλεονέκτημα. Η Ρεάλ με τη δεύτερη νίκη της (81-74) πήρε το προβάδισμα στη σειρά και για τους «πράσινους» ο αγώνας της Πέμπτης είναι τελικός.

Με τη σημερινή εικόνα του ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει σφυγμό και μπορεί να ισοφαρίσει τη σειρά. Έχασε μία μεγάλη ευκαιρία και ο αγώνας κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Γιατί κατά τάλλα η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, έδειξε χαρακτήρα, διακρινόταν από αποφασιστικότητα και αντέδρασε μέσα από την άμυνά του δύο φορές με επιτυχία, όταν βρέθηκε στο -13 (50-37) και στο -7 (70-63), μετά το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο τπου Γιουλ. Ο εκπληκτικός (και σήμερα) Καλάθης και ο Τζέιμς απάντησαν με τον ίδιο τρόπο και με την διάμεση βολή του Σίνγκλετον, ήρθε η ισοφάριση 2΄18 πριν από τη λήξη.

Το δίποντο και το …τετράποντο του Κάρολ έδωσαν προβάδισμα πέντε πόντων στη Ρεάλ στα 51΄΄ και εκεί ουσιαστικά όλα τελείωσαν.

Η επιστροφή του Γιουλ μετά από 8 μήνες, ήταν καθοριστική σ΄ αυτό το ματς και έδειξε πόσο μεγάλος παίκτης είναι και πόσο έλειψε από τη «βασίλισσα». Σίγουρα στον αγώνα της Πέμπτης, θα είναι ένας ακόμη πονοκέφαλος για τον Πασκουάλ.

Πάντως η Ρεάλ πέτυχε μεγάλα σουτ, όσες φορές ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πάρει κεφάλι στο σκορ στην τελευταία περίοδο. Ο Γκίστ μείωσε σε 57-55 και στην επίθεσή της η Ρεάλ πέτυχε τρίποντο με τον Κάρολ. Ο Γκιστ, πάλ,ι μείωσε στον πόντο (62-61) και αμέσως ο Γιούλ σημείωσε το πρώτο του καλάθι στον αγώνα. Ακόμη και όταν ο Γκιστ μείωσε εκ νέου με δύο βολές (64-63), δεν αξιοποιήθηκε η καλή άμυνα και στην επίθεση ο Ντένμον έκανε λάθος πάσα, για να ακολουθήσουν τα δύο τρίποντα του Γιουλ.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 40-34, 57-53, 81-74

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 4, Ράντολφ 8, Ρούντι 9 (1), Ντόντσιτς 7, Ρέγιες 5, Αγιόν 8, Κάρολ 17 (3), Ταβάρες 2, Γιουλ 7 (2, Τόμπκινς 4 (1), Τέιλορ 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (1), Ρίβερς, Τζέιμς 14 (2), Πέιν, Παππάς, Ντένμον 3 (1), Γκιστ 15, Βουγιούκας 2, Γκάμπριελ 2, Λοτζέσκι 3 (1, Καλάθης 26 (4), Αντετοκούνμπο 3.