Επιστρέφει στην FIBA ο Παναθηναϊκός!

giannakopoulos

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού, Δημήτρης Γιαννακόπουλος ανακοίνωσε μέσω Instagram ότι ο Παναθηναϊκός πάει στην FIBA και αποχωρεί από την EuroLeague.

Η ρήξη του Παναθηναϊκού με την διοργανώτρια αρχή της EuroLeague είναι οριστική και αμετάκλητη αφού δεν βρέθηκε κοινό σημείο επαφής μεταξύ των δύο πλευρών κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ζήτησε από τις ομάδες-μετόχους της EuroLeague να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης της ποινής που του έχει επιβληθεί. 

Σύμφωνα με το καταστατικό της διοργάνωσης τέτοια απόφαση μπορεί να πάρει μόνο ο CEO της EuroLeague και ο Τζόρντι Μπερτομέου με τη σειρά του απάντησε ότι οι αποφάσεις του αθλητικού δικαστή δεν μπορούν να αναιρεθούν.

Παρόλα αυτά ο εκτελεστικός διευθυντής της Euroleague ζήτησε την άποψη όλων των ομάδων για το συγκεκριμένο θέμα, το οποίο θεωρήθηκε λήξαν μόλις οι υπόλοιποι εταίροι υποστήριξαν ότι ο Παναθηναϊκός οφείλει να σεβαστεί τους κανονισμούς της διοργάνωσης, εξέλιξη που προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια του διοικητικού ηγέτη του «τριφυλλιού» και την αποχώρηση του από τη συνεδρίαση.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο κ. Γιαννακόπουλος με σχετική ανάρτηση στα social media, εξήγησε ότι αποχωρεί η ομάδα από την EuroLeague για να επιστρέψει, «εκεί που πάντα ανήκει».