Πέρασε …πετώντας απ’ το ΟΑΚΑ

aek paok xanthopoulos

Του Κ. Τσιαμτσιούρη 

Το ίδιο εύκολα με τον αγώνα του πρώτου γύρου, αν και με διαφορετικές πλέον συνθήκες και συγκυρίες, ο ΠΑΟΚ επικράτησε της ΑΕΚ, με 81-72 και πήρε προβάδισμα σε κάθε πιθανό σενάριο με αντίπαλο την «Ένωση» για μια θέση στην τετράδα του πρωταθλήματος του ΕΣΑΚΕ.

Καλύτερος, πιο συγκεντρωμένος επιθετικά και στιβαρός αμυντικά, προκάλεσε πολλά προβλήματα στην «Ευρωπαία» ΑΕΚ και έλεγξχε τον ρυθμό σε όλο το παιχνίδι, φτάνοντας σε μια απ’ τις πιο άνετες επικρατήσεις του εκτός έδρας στην προϊστορία των δυο ομάδων. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ έκτιζε συνεχώς προς τα πάνω μια διαφορά που ξεκίνησε απ’ το +7 του 21’ (33-40) και έφτασε και στο +13 του 34’ (56-69), με την ΑΕΚ να μην δείχνει σε καμία στιγμή ικανή να οργανώσει μια αξιόλογη αντεπίθεση.

Οι απουσίες που είχαν και οι δυο αντίπαλοι, Κόνιαρης και Τζόουνς για τους νικητές και Βασιλόπουλος για την ΑΕΚ δεν έπαιξαν ρόλο, αντίθετα μέτρησε η ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ στο παρκέ, ενώ αυτοί της γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους μόνο στην …αυριανή κλήρωση του Φάιναλ-Φορ του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα μάλιστα προανήγγειλε πρόστιμα και τιμωρίες των παικτών του, χωρίς να θέλει μάλιστα να «συγχωρέσει» κάποιον απ’ αυτές, καθώς για πρώτη φορά ήταν έξαλλος και μετά το παιχνίδι λέγοντας ότι «όσα καλά και να έχουν κάνει φέτος δεν δικαιούνται να κάνουν και τόσα άσχημα…».

Ο τεχνικός της ΑΕΚ μάλιστα υποστήριξε ότι περίμενε μια τέτοια εικόνα, βάση των τραγικών, όπως τις χαρακτήρισε, τελευταίων προπονήσεων της «Ένωσης». Μόνο ο Ντούσαν Σάκοτα κατάφερε να διασωθεί, ενώ απ’ τον ΠΑΟΚ μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Φιλ Γκος, όπως και στο πρώτο παιχνίδι με 19 πόντους.

Ο Αμερικανός μάλιστα με ένα μεγάλο τρίποντο και ένα αριστοτεχνικό ανάποδο λέι απ στα τελευταία λεπτά αποθάρρυνε τους γηπεδούχους απ’ το να δοκιμάσυν μια τελευταία αντεπίθεση. Καθοριστική η συμβολή και του Θοδωρή Ζάρα ειδικά στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης, ενώ πολύ καλοί ήταν και οι Τζάκσον και Κατσίβελης.

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 33-38, 53-62, 72-81

ΑΕΚ (Σάκοτα): Πάντερ, Τζέιμς 5, Γκριν 10, Χάρις 7, Ξανθόπουλος 3 (1), Σάκοτα 21 (1), Άτιτς, Λαρεντζάκης 10 (2), Μαυροειδής 2, Χάντερ 12.

ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Πέτεγουεϊ 3 (1), Χρυσικόπουλος 2, Κρουμπάλι, Τσόχλας, Μαργαρίτης 11 (1), Ζάρας 12 (1), Χαραλαμπόπουλος 7, Κατσίβελης 9, Τζάκσον 16 (2), Γκος 19 (3).