Χατζής για το Κύπελλο Σαπόρτα: «Ο Αμερικάνος και η στιγμή που με σημάδεψε»

hat

Στις 11 Απριλίου του 2000, η ΑΕΚ κατακτούσε το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας της, αφού νίκησε την Κίντερ Μπολόνια στον τελικό και ο Νίκος Χατζής μίλησε για τη στιγμή που δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ! 

Ο Νίκος Χατζής πρωταγωνιστής εκείνης της βραδιάς μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΑΕΚ και θυμήθηκε την στιγμή από τους πανηγυρισμούς που του έμεινε αξέχαστη με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Αμερικάνο.

«Κάποιες ημέρες πριν από τον Τελικό της Λωζάννης, είχαμε δώσει μια κοινή συνέντευξη με τον «Παγκόσμιο». Η ψυχολογική τόνωση, τα θερμά λόγια του, οι συμβουλές του καθόρισαν την καριέρα μου.  Έτσι ή αλλιώς, ο τεράστιος Γιώργος Αμερικάνος είναι ο άνθρωπος, που με βοήθησε στα πρώτα βήματα. Ήταν εκείνος χάρη στον οποίο απέκτησα αυτοι Ένιωσα την ανάγκη μετά τον Τελικό να ανέβω στην εξέδρα και να του παραδώσω το τρόπαιο, το δεύτερο μετά το τιμημένο στο Καλλιμάρμαρο, που σήκωσε στον ουρανό της Αθήνας ο ίδιος το 1968. Ήταν μια εσωτερική παρόρμηση αυτό, που συνέβη και ομολογώ με έχει σημαδέψει».

Τα λόγια του Αμερικάνου όταν του παρέδωσε το τρόπαιο: «Ο Παγκόσμιος ήταν συγκινημένος από τη μεγάλη επιτυχία και ήταν λογικό. Το μόνο, που μου είπε ήταν «μπράβο, Νικόλα μου». Το θυμάμαι καλά. Σας είπα, ήταν η στιγμή, που με σημάδεψε. Και βέβαια, ένιωσα υπερήφανος, όπως υπερήφανοι ήταν και όλοι οι συμπαίκτες μου, που κατορθώσαμε να πάρουμε ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά από τόσα χρόνια. Το σύνθημα των οπαδών να γίνει ξανά η ΑΕΚ Βασίλισσα έπιασε τόπο. Οι οπαδοί μας εισακούστηκαν...»

Και μιας ο λόγος για τον κόσμο. Δεν υπάρχουν λόγια, ξέρετε... Είχαμε την αίσθηση, ότι παίζαμε στην έδρα μας. Ήταν χιλιάδες οι οπαδοί της ΑΕΚ. Η φωνή τους είχε καλύψει τα πάντα στο γήπεδο. Δεν ακούγονται οι Ιταλοί οπαδοί.  Ήμασταν στα αποδυτήρια ακόμα όταν τους ακούγαμε και λέγαμε «πώς να μη κερδίσουμε;» με τέτοια στήριξη;

Όταν δε, βγήκαμε στη σάλα νιώσαμε τα πόδια μας να έχουν φτερά. Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν ξεχνιούνται αυτά. Ήταν κάτι φοβερό εκείνη η ατμόσφαιρα».

Για τη σημερινή ΑΕΚ: «Αυτά, που ζούμε φέτος θυμίζουν έντονα τη δική μου εποχή. Μακάρι όλα να πάνε καλά και να επαναληφθεί ο θρίαμβος του 1968 και του 2000. Και να σηκώσουμε την κούπα της Ευρώπης μέσα στο ΟΑΚΑ. Το αξίζει ο κύριος Αγγελόπουλος. Το αξίζει ο Κόουτς Σάκοτα. Το αξίζουν οι παίκτες. Το αξίζουν όλα τα στελέχη και όλοι όσοι συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια».

Για τη σημερινή πρεμιέρα των Εφήβων στην τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στη Χερσόνησο, με αντίπαλο την Ελευθερούπολη: «Πάμε να απολαύσουμε τη διοργάνωση. Είναι μια πρωτοφανής διαδικασία για πολλά από τα παιδιά. Δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο τώρα. Είμαι υπερήφανος για ό,τι έχουν κάνει φέτος. Βήμα - βήμα προχωράμε όλη τη χρονιά. Αυτό θα κάνουμε και στην Κρήτη»