Σφαιρόπουλος: «Από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν»

sf

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη επί της ΑΕΚ και σχολίασε τις ειδικές συνθήκες του αγώνα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ανέφερε στην Συνέντευξη Τύπου: «Θα δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μας, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών και ένα παιχνίδι που απαιτούσε και υψηλή συγκέντρωση, αλλά και ενέργεια. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις Παρασκευή βράδυ Euroleague και στη συνέχεια να έχεις ένα δύσκολο και πολύωρο ταξίδι με δύο πτήσεις από τη Μάλαγα. Φτάσαμε στο αεροδρόμιο χθες το βράδυ στις 23.30 και παίξαμε την άλλη μέρα στις 19.30 και ο αντίπαλος δεν έχει τις ίδιες συνθήκες. Έτσι, αμέσως καταλαβαίνει κανείς ότι ενεργειακά θέλει ετοιμότητα η ομάδα όπως και συγκέντρωση.

Για αυτό και αξίζουν πολλά μπράβο οι παίκτες μας. Ήταν από τα πιο δύσκολα ματς της σεζόν για να το διαχειριστούμε.

Κάναμε καλή δουλειά, είχαμε πολυφωνία στην επίθεση, ενώ και η άμυνα λειτούργησε καλά μπορώ να πω. Στην αρχή είχαμε κάποιες αδράνειες, οι οποίες και επέτρεψαν στον αντίπαλο εύκολους πόντους, όπως και στα λάθη που κάναμε. Στη δεύτερη περίοδο όμως επιθετικά ήμασταν εξαιρετικοί και η άμυνά μας στο τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε. Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι κερδίσαμε εύκολα.

Θέλω να καλέσω όλο τον κόσμο για το τελευταίο παιχνίδι με τη Ζαλγκίρις, παίζουμε με μία καλή ομάδα και εγώ και οι παίκτες θέλουμε τη στήριξη του κόσμου για την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλη την χρονιά».

Στην συνέχεια απάντησε στο αν αυτά τα ματς στο οποίο παίζεται ελεύθερο μπάσκετ, είναι απ' αυτά που θέλουν οι προπονητές για τους παίκτες, έτσι ώστε να ξεδώσουν μετά από τη γενικότερη κούραση που έχουν: «Δεν είναι μόνο να ξεδώσουν οι παίκτες, αλλά πρέπει να τους αφήνεις για να βρουν ρυθμό. Έχουμε ταλέντο σαν ομάδα και έτσι μπορέσαμε να σκοράρουμε μετά από ωραίες συνεργασίες στην επίθεση και παίξαμε ωραίο μπάσκετ».