Πρωταθλητές οι έφηβοι της ΑΕΚ

aek efivoi

Ο τρίτος τελικός που θα έκρινε και τον τίτλο στο πρωτάθλημα εφήβων της ΕΣΚΑ, εξελίχθηκε σε θρίλερ, με νικήτρια την ΑΕΚ (62-59) απέναντι στο Περιστέρι και πήρε το εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα..

Η Ένωση, στο κατάμεστο γήπεδο του Αγ. Θωμά και παρουσία του προέδρου της ΚΑΕ Μάκη Αγγελόπουλου, κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το Περιστέρι έφτασε πολύ κοντά στην ολική ανατροπή.

Η ευστοχία των γηπεδούχων έξω από τα 6.75 έδωσε στην ΑΕΚ μία μεγάλη διαφορά στο πρώτο δεκάλεπτο (19-3), με τους φιλοξενούμενους να χάνουν διαδοχικά «λέι απ» και να σημειώνουν το πρώτο καλάθι μετά από επτά λεπτά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε στο δεύτερο δεκάλεπτο και η ΑΕΚ έφτασε τους 37 πόντους στο ημίχρονο, χωρίς στο άθροισμα αυτό να έχει συμμετοχή ο Ρογκαβόπουλος. Ο τελευταίος ήταν αγχωμένος, το Περιστέρι είχε προσαρμόσει πάνω την άμυνά του και η ΑΕΚ δεν είχε τον τρόπο να τον αξιοποιήσει. Τελείωσε τον αγώνα με δύο πόντους που προήλθαν από βολές (2/4). Η ΑΕΚ βασίστηκε περισσότερους στους «κοντούς» με την περιφερειακή άμυνα και την ευστοχία της στο τρίποντο.

Το Περιστέρι με καλύτερο παίκτη τον Γεωργιάδη κατάφερε να ροκανίσει τη διαφορά στην τελευταία περίοδο. Ο τελευταίος με δύο βολές μείωσε σε 60-59 κι ενώ υπολείπονταν 11 δευτερόλεπτα για τη λήξη. Ο Ρογκαβόπουλος απάντησε με μία βολή (61-59), αλλά ο Καράμπελας στη γρήγορη διείσδυσή του δεν κατάφερε να πετύχει την ισοφάριση στα 4΄΄.  Κέρδισε όμως δύο βολές, αστόχησε στην πρώτη, έχασε και τη δεύτερη , αλλά η ΑΕΚ κέρδισε το ριμπάουντ και φάουλ, με τον Ιωάννου να ευστοχεί σε μία βολή.

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 37-22, 49-34, 62-59.

ΑΕΚ (Νίκος Χατζής): Α. Ιωάννου 9 (1), Βάση 13 (2), Δ. Ιωάννου 3 (1), Μιχαήλ 2, Αλεξάνδρου 6, Ρούσσης, Ζαρκαδούλας 9 (2), Καραβάνας, Φιλιππαίος, Ρογκαβόπουλος 2, Χατζηδάκης 18, Μακαριάδης.