«Χαλάστρα» της Ρεάλ στον Παναθηναϊκό!

zal 0

H Ρεάλ επικράτησε της Ζάλγκιρις στην Μαδρίτη και έκανε... χαλάστρα στον Παναθηναϊκό την ώρα που η Φενέρ έστηνε πάρτι στο Βελιγράδι και η Αρμάνι νικούσε στο Μιλάνο την Βαλένθια.

ΡΕΑΛ - ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ 88-81

Η Ζαλγκίρις τα έδωσε όλα μέσα στην έδρα της Ρεάλ, αλλά στο τέλος λύγισε και ηττήθηκε με 88-81, για την 28η αγωνιστική, με αποτέλεσμα οι Μαδριλένοι να είναι «αγκαλιά» με το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

Παρόλα αυτά, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προκρίθηκε στην επόμενη φάση, χάρη στη νίκη του Παναθηναϊκού μέσα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (75-76).

Το σκορ του αγώνα δεν ξέφυγε ποτέ σε διψήφια διαφορά, με την «Βασίλισσα» να φτάνει στο +8 λίγο πριν το φινάλε (84-76, 39').

Κορυφαίος ο Ρέγιες με 16 πόντους. Ακολούθησαν οι Κοζέρ (14π.), Ντόντσιτς (11π., 7ασ.) και Κάρολ (10π.).

Από την ομάδα του Κάουνας, ο Γιανκούνας είχε 21 πόντους, ο Μιλάκνις 14 και ο Πάνγκος 12.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 63-80

Στοπ στις ελπίδες που είχε ο Ερυθρός Αστέρας για πρόκριση στα playoffs έβαλε η Φενέρ.

Η ομάδα του Ομπράντοβιτς επικράτησε με 80-63 στη Σερβία και πλέον βρίσκεται στο 20-8. αυξάνοντας τις πιθανότητες της για την κατάληψη της δεύτερης θέσης.

Για τους νικητές ο Ντίξον είχε 25, ενώ 18 έβαλε ο Νταβιντοβατς για το σύνολο του Αλιμπίγιεβιτς.

ΑΡΜΑΝΙ - ΒΑΛΕΝΘΙΑ 89-93

Με τον Τσιντσιαρίνι να είναι ο απρόσμενος πρωταγωνιστής και τον Γκουντάιτις να αποδεικνύει τους λόγους για τους οποίους (σε ατομικό επίπεδο) είναι ό,τι καλύτερο έχει παρουσιάσει φέτος η Αρμάνι στην Euroleague, η ομάδα του Μιλάνου είχε τον έλεγχο ρυθμού στο πρώτο δεκάλεπτο. Μάλιστα έφτασε να προηγηθεί έως και με διαφορά εννιά πόντων (20-11) μετά τη συμπλήρωση επτά λεπτών αγώνα, ενώ το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 23-17.

Ο Σαμ Βαν Ρόσομ ήταν ο άνθρωπος που «σουλούπωσε» το παιχνίδι της Βαλένθια στη δεύτερη περίοδο με σωστό διάβασμα παιχνιδιού. Ο Βέλγος έδωσε λύσεις και στον εκτελεστικό τομέα μαζί με τους Σαν Εμετέριο, Γκριν και η ισπανική ομάδα προηγήθηκε με 36-37(16:30). Μέσα από την άμυνά της, η Αρμάνι βρήκε τον τρόπο να βρεθεί στο +3(43-40) στη λήξη του ημιχρόνου.

Το τρίτο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε διαγωνισμό τριπόντων. Σε μία από τις πιο αποτελεσματικές βραδιές του, ο Βλάντιμιρ Μίτσοφ ήταν ζεστός έξω από τα 6.75 αλλά η Βαλένθια παρουσίασε πολυφωνία στην επίθεση. Γι’ αυτόν τον λόγο προηγήθηκε με 48-54 στα μισά του δεκαλέπτου. Εκεί ο Μίτσοφ κράτησε όρθια την ομάδα του (56-56, 27’). Ο επίλογος της περιόδου γράφτηκε δια χειρός του Έρικ Γκριν ο οποίος με εύστοχο τρίποντο έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 65-68.