Πέσιτς: «Είμαι 50 χρόνια στο μπάσκετ, δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο»!

1873629

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς σχολίασε την απόλυτη κυριαρχία της Μπαρτσελόνα στα ριμπάουντ και εξήγησε πως οι Καταλανοί έμειναν πιστοί στο πλάνο τους.  

«Κάναμε ένα πραγματικά σπουδαίο παιχνίδι... Ήμασταν συγκεντρωμένοι, είχαμε πλάνο και κίνητρο. Σέβομαι το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει σπουδαία ομάδα και εξαιρετικό προπονητή ενώ κάνει πολύ καλή σεζόν... Όλα αυτά μας έδωσαν κίνητρο. Όλοι έδειξαν θέληση και διάθεση. Παίξαμε εξαιρετική άμυνα και είχαμε τον έλεγχο των ριμπάουντ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να "προβοκάρει" την προσπάθειά μας όμως δεν κατάφερε να μας βγάλει εκτός ρυθμού. Μείναμε πιστοί στο πλάνο μας. Ο πρώτος στόχος ήταν να σταματήσουμε τον Σπανούλη και μετά τον Πρίντεζη, ο οποίος δίνει ισορροπία στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Ο Μοερμάν, ο Τόμιτς και οι υπόλοιποι έπαιξαν σπουδαία άμυνα» εξήγησε στην αρχική τοποθέτησή του ο Σέρβος κόουτς.

Στη συνέχεια κλήθηκε να σχολιάσει την κυριαρχία των Καταλανών στα ριμπάουντ: «Τι να πω... Είμαι 35 χρόνια προπονητής, βρίσκομαι 50 χρόνια στο μπάσκετ όμως δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο! Μια ομάδα δηλαδή αυτού του επιπέδου να κατεβάζει 50 ριμπάουντ! Είτε σε αγώνες εθνικών ομάδων, σε Eurobasket, στην Euroleague... Για οποιονδήποτε προπονητή είναι ένα όνειρο όμως σήμερα έγινε πραγματικότητα»!