Η αναβολή αφήνει εκτεθειμένο τον ΕΣΑΚΕ

esake synedriasi

Από τη στιγμή που ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε να αναβάλει το ντέρμπι Άρη – ΠΑΟΚ και να αφήσει ανενόχλητο τον «Δικέφαλο» να προετοιμαστεί για τη ρεβάνς με την Καρσίγιακα, όφειλε να πράξει το ίδιο και για την ΑΕΚ. Που κι αυτή έχει τραυματίες, που κι αυτή είναι κουρασμένη (όπως δήλωσε και ο Σάκοτα μετά τον αγώνα με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα) και την Τετάρτη δίνει δυσκολότερο αγώνα στο BCL, με τη Νίμπουρκ στην Τσεχία.

Όπως και να’χει ο ΕΣΑΚΕ είναι εκτεθειμένος από την απόφαση που πήρε για αναβολή του σημερινού ντέρμπι, πετώντας το μπαλάκι στο «απαγορευτικό» της αστυνομίας.

Η διοργανώτρια αρχή δεν τήρησε την ισονομία απέναντι σε όλες τις ομάδες, ακολούθησε διαφορετικά μέτρα και σταθμά και δικαιολογημένα να γίνεται αποδέκτης διαμαρτυριών.

Γιατί εναλλακτικές λύσεις υπήρχαν ώστε να γίνει ο αγώνας και τα επιχειρήματα που αντέταξε ο ΕΣΑΚΕ, είναι σαθρά. Κάλλιστα θα μπορούσε να ορίσει τον αγώνα για χθες (Σάββατο), τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έπαιξε την Τρίτη με την Καρσίγιακα και είχε μία μέρα παραπάνω ελεύθερη σε σχέση με την ΑΕΚ που αγωνίστηκε Τετάρτη και υποχρεώθηκε να αγωνιστεί Σάββατο στην Αμαλιάδα. Ένα το κρατούμενο.

Ούτε η πρόταση για διεξαγωγή του αγώνα για αύριο (Δευτέρα) δεν έγινε αποδεκτή, επειδή ο ΠΑΟΚ επικαλέστηκε το ταξίδι του την Τρίτη στην Τσεχία. Ο ΕΣΑΚΕ όμως θα μπορούσε να αντικρούσει ότι ανάλογη μεταχείριση είχε και ο Άρης τον περασμένο Δεκέμβριο. Έπαιξε Κυριακή με τον Παναθηναϊκό, Δευτέρα ταξίδευσε στην Πολωνία και Τρίτη αγωνίστηκε με την Ζιελόνα Γκόρα. Και με την επιστροφή του έπρεπε να ξαναφύγει για την Κύμη. Δεύτερο κρατούμενο.

Ο Άρης έχει κάθε λόγο να νιώθει αδικημένος για την αναβολή, μετά τη διαγραφή της τιμωρίας του από το ΑΣΕΑΔ (προφανώς κάτι τέτοιο δεν περίμενε ο ΠΑΟΚ που προετοιμαζόταν για να σε άδειο Παλέ) και τις πιέσεις που δέχθηκε ο ΕΣΑΚΕ για να μη γίνει το ντέρμπι με κόσμο.

Σε τελική ανάλυση, η διοργανώτρια αρχή αν ήθελε να κρατήσει τις ίδιες αποστάσεις από όλες τις ομάδες, μιας και υπήρχαν αγώνες στο πρόγραμμα με βαθμολογική σημασία για την τετράδα, ας προχωρούσε σε αναβολή όλης της αγωνιστικής. Τώρα, με τη συμπεριφορά της, σε συνδυασμό και με την προέλευση του προέδρου της λίγκα, αναπόφευκτα αναπτύσσονται σεναριολογίες, γιατί …«δεν αρκεί η γυναίκα του Καίσαρα να είναιι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται».