Πρόβα για ...Μπάμπεργκ και ΠΑΟΚ

OSFP Aris

Ένα εξ προοιμίου άνισο παιχνίδι, όπου ο Ολυμπιακός απέναντι στον Άρη, ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί (επικράτησε με 86-66), αποδείχθηκε και για τους δύο, μία καλή προετοιμασία για τον αμέσως επόμενο αγώνα τους.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ενόψει της Μπάμπεργκ την ερχόμενη Παρασκευή, ξεκούρασε τον Βασίλη Σπανούλη, δοκίμασε διάφορα σχήματα με την ενσωμάτωση των Τιλί. Μπράουν και θα του δοθεί η ευκαιρία να δουλέψει περισσότερα πράγματα στην προπόνηση..

Από την άλλη ο Παναγιώτης Γιαννάκης που προσπαθεί με κάθε τρόπο να κρατήσει συσπειρωμένη την ομάδα, παρά τα γνωστά αξεπέραστα προβλήματα που υπάρχουν στον Άρη και να αποκομίσει θετικά στοιχεία απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο, ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ.

Οι «κίτρινοι» προσπάθησαν όσο μπορούσαν να φανούν ανταγωνιστικοί, να οδηγήσουν τον Ολυμπιακό σε 19 λάθη και με τη «ζώνη» να βάλουν προβληματισμό στους γηπεδούχους, που μετά την επιτυχία τους επί του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ, περίμεναν περισσότερο κόσμο στο πλευρό τους,

Το πρόβλημα του Άρη στην επίθεση, έγινε εμφανέστερο από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός ήταν παραγωγικός από την περιφέρεια και κυρίως στην τέταρτη περίοδο που πέτυχε έξι τρίποντα (4/4 ο Μάντζαρης) και εκτόξευσε τη διαφορά στους 24 πόντους (77-53). Οι «ερυθρόλευκοι» τελείωσαν τον αγώνα με 13/27, έναντι 4/23 του Άρη, που είχε περισσότερες επιθέσεις, αλλά με άσχημα ποσοστά (19/40 δίπ., έναντι 18/30 του Ολυμπιακού).

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου, που πέτυχε και τρίποντο από τη σέντρα στην εκπνοή του α΄ ημιχρόνου, ήταν ο κορυφαίος των «ερυθρόλευκων» (15 π., 7 ριμπ., 4 ασίστ)ενώ πολύ καλή απόδοση είχαν και οι Μάντζαρης, Μιλουτίνοφ.

Από τον Άρη ξεχώρισαν οι Τσαϊρέλης, Μποχωρίδης, Φλιώνης.

Τα δεκάλεπτα:: 21-14, 40-26,  63-46, 86-66

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μιλουτίνοβ 10, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης, Παπανικολάου 6 , Μάντζαρης 15 (4), ΜακΛίν 5, Μπράουν 6 (1), Τολιόπουλος 3 (1), Παπαπέτρου 15 (3) , Τιλί 8 (2), Ρόμπερτς 9 (1), Μπόγρης.

ΑΡΗΣ (Γιαννάκης): Μάρας 6, Μποχωρίδης 13, Τσαϊρέλης 8, Πουλιανίτης 8 (1), Προύιτ 3 (1) Φλιώνης 9 (1), Χρηστίδης, Μούρτος 6 , Αθηναίου 9 (1), Ντουβιέ 2, Μπέλ 2.