Ευρωλίγκα: «Ανοικτά τα γραφεία μας για τον κύριο Βασιλακόπουλο»

1741117

Το γραφείο της EuroLeague Basketball απάντησε στις πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο οποίος είχε ανοίξει... πυρ κατά τη διοργανώτριας αρχής μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής Ελλάδας με την Μεγάλη Βρετανία.  

Αναλυτικά

«Οι δηλώσεις του κ. Βασιλακόπουλου εναντίον της EuroLeague δεν προκαλούν έκπληξη δεδομένου ότι είναι σύμφωνες με το μακρόχρονο και παράλογο ιστορικό των πράξεών του εναντίον της EuroLeague και των συλλόγων της. Πράξεις, οι οποίες εκδηλώθηκαν πρόσφατα από τις πιέσεις που άσκησε στους ελληνικούς συλλόγους να μην συμμετέχουν στην EuroLeague, καθώς επίσης και με την παράνομη απαγόρευση των Ελλήνων διαιτητών που «σφυρίζουν» στην EuroLeague, να μην παίρνουν μέρος στο Ελληνικό Πρωτάθλημα.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να διευκρινιστούν ορισμένα σημαντικά σημεία:

- Όλοι γνωρίζουν πού βρίσκονται τα γραφεία της EuroLeague. Ο κ. Βασιλακόπουλος παραμένει πολύ ευπρόσδεκτος να τα επισκεφθεί ανά πάσα στιγμή.

- Σε αντίθεση με τις δηλώσεις του, οι λογαριασμοί της EuroLeague ελέγχονται συχνά από ορισμένες από τις μεγαλύτερες εξειδικευμένες ελεγκτικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο. Επιπλέον, οι λογαριασμοί εγκρίνονται από τους συλλόγους , καθώς είναι μέτοχοι της εταιρείας, άρα και ιδιοκτήτες της. Αυτό συμβαίνει σε κάθε εταιρεία στον κόσμο που έχει παρόμοια δομή ιδιοκτησίας.

Είναι η ισχυρή πεποίθηση της EuroLeague ότι ευρωπαϊκό μπάσκετ θα πρέπει να διοικείται μέσα σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και όχι με πολιτική «υπακοής» όπως προτείνει ο κ. Βασιλακόπουλος.»