Ξέσπασμα Πασκουάλ λόγω... Τζέιμς!

1865059

Ο Τσάβι Πασκουάλ άστραψε και βρόντησε με αφορμή μια ερώτηση για τη... χημεία της ομάδας μετά την απόκτηση του Μάικ Τζέιμς. 

 Αναλυτικά τα όσα είπε: 

«Πρώτα απ' όλα συγχαρητήρια στον κόσμο που ήρθε να μας ενισχύσει. Είμαστε στεναχωρημένοι γι’ αυτούς. Δεν παίξαμε καλά στο δεύτερο δεκάλεπτο. Γι’ αυτό ο Ολυμπιακός πήρε το πλεονέκτημα και προηγήθηκε. Συνέχεια κάτι συνέβαινε όταν πλησιάζαμε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο γυρίσαμε το παιχνίδι και είχαμε τις ευκαιρίες μας για τη νίκη. Και στην παράταση το ίδιο συνέβη. Συνέβησαν πολλά πράγματα και σε αυτό το κομμάτι. Συμβαίνουν αυτά σε τέτοιους αγώνες. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να συνεχίσουμε κοιτώντας τα επόμενα παιχνίδια». 

Για το αν μετά την προσθήκη του Τζέιμς ο Παναθηναϊκός δεν παίζει καλά στην επίθεση: «Είχαν πολλοί παίκτες τις ευκαιρίες τους να σκοράρουν, ωστόσο αυτό δεν συνέβη. Ο Παππάς και ο Ρίβερς είχαν 0 πόντους μέχρι κάποιο σημείο. Μετά βρήκαμε τη σωστή οδό να σκοράρουμε και παρέμειναν οι παίκτες στην πεντάδα. Ήταν λογικό να συνεχίσουμε. Δεν καταλαβαίνω την ερώτησή σας.  Πάντα προσπαθείτε να βρείτε κάτι. Όταν αυτό συμβαίνει, θα βρίσκετε κάτι. Όταν χάνουμε παιχνίδι θα βρίσκετε πάντα κάτι. Χάσαμε αυτό το παιχνίδι. Το καθετί που κάνουμε είναι για καλό. Σας απάντησα με τον ίδιο τρόπο που με ρωτήσατε. Εγώ είμαι υπεύθυνος για την ομάδα». 

Για τη διαφορά στα ριμπάουντ και το ότι δεν έπαιξε ο Αντετοκούνμπο: «Ήταν επιλογή μας να προσπαθήσουμε να παίξουμε στο ανοικτό γήπεδο και να απειλούμε στην περιφέρεια. Ίσως χάσαμε από τα χαμένα ριμπάουντ κι από τις βολές». 

Για το τι πρέπει να διορθώσει ο Παναθηναϊκός στα επόμενα έξι παιχνίδια για να έχει ελπίδες για καλύτερο πλασάρισμα: «Πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι, να μην σκεφτόμαστε υπερβολικά πράγματα. Έχουμε χάσει δύο διαδοχικά κι έχουμε κερδίσει ένα στα τέσσερα τελευταία. Η αλήθεια είναι ότι όλες οι ομάδες έχουν σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή τους, δεν βρισκόμαστε σ’ ένα καλό σημείο της απόδοσής μας. Θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στα επόμενα παιχνίδια με τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Μάλαγα». 

Για το πόσο καιρό χρειάζεται να δουλέψει για να γίνει πιο ομοιογενής η ομάδα: «Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστούμε χρόνο, αλλά δεν υπάρχει. Θα προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε». 

Ήταν προτιμότερο που είχαν προπονήσεις 15 ημέρες ή είναι καλύτερο να παίζουν παιχνίδια: «Δεν έχει διαφορά. Το καλεντάρι είναι αυτό που είναι και δεν θα πρέπει να εστιάζουμε σε αυτό. Αυτά χρειάζονται δουλειά κι αν υπάρχει λίγη τύχη θα δούμε». 

Για το αν μένει τίποτα θετικό μετά το παιχνίδι αυτό: «Πρέπει να βελτιωθούμε σε κάποιους τομείς, θα πρέπει να διαβάζουμε καλύτερα το παιχνίδι. Μείναμε πίσω στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά μετά κάναμε σπουδαία προσπάθεια. Σίγουρα θα πρέπει να δούμε το παιχνίδι και να καταλάβουμε τα λάθη μας και να παρουσιαστούμε καλύτεροι στα επόμενα».