Σβεντ: «Θέλαμε πολύ να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό»

sved

Ο Αλεξέι Σβεντ μίλησε για την ανάδειξή του σε MVP Φεβρουαρίου στην Ευρωλίγκα και στάθηκε στη νίκη της Χίμκι απέναντι στον Παναθηναικό την περασμένη εβδομάδα στη Μόσχα. 

 Αρχικά ο σούπερ σταρ της Χίμκι είπε στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ότι «απλά θέλουμε να πάμε στα πλέι οφ, όπως κάθε άλλη ομάδα στην Euroleague. Μιλήσαμε μεταξύ μας για τα πράγματα που θα μπορούσαμε να αλλάξουμε και τι θα μπορούσαμε να κάνουμε για να παίξουμε καλύτερα. Τώρα παίζουμε καλύτερα, πιο πολύ ως ομάδα. Έχουμε επτά παιχνίδια ακόμα και αυτά είναι τα πιο σημαντικά για όλους. Θα πρέπει να συνεχίσουμε σε αυτόν τον δρόμο», ενώ για το ματς με τον Παναθηναϊκό, υπογράμμισε: 

«Πρέπει να πάμε ένα ματς την φορά. Μπορεί να παίξεις εξαιρετικά μια μέρα και την επόμενη να μην καταφέρεις να είσαι στο ίδιο επίπεδο. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να παίζεις συχνά κάθε βράδυ. Κόντρα στον Παναθηναϊκό θυμόμασταν ότι είχαμε χάσει με 28 πόντους. Θέλαμε πολύ να τους νικήσουμε στην έδρα μας, με τον κόσμο μας».

Όσον αφορά το γεγονός πως είναι πρώτος σκόρερ της Ευρωλίγκας φέτο; «Ναι, με βοηθάει πολύ ότι οι συμπαίκτες και οι προπονητές μου με εμπιστεύονται. Οι συμπαίκτες μου με βρίσκουν για ανοιχτά σουτ και κάνουν καλά σκριν για να σουτάρω. Είναι ομαδική δουλειά. Αν οι συμπαίκτες σου σε εμπιστεύονται τόσο, είναι ευκολότερο να τα πας καλά. Θα ήθελα να πω ένα "ευχαριστώ" σε όλους. Για εμένα το πιο σημαντικό είναι να παίρνουμε νίκες. Δεν έχει σημασία αν βάλεις πολλούς πόντους και χάσεις. Το σκοράρισμα είναι καλό για εμένα, αλλά το πιο σημαντικό είναι οι νίκες».