Το Ισραήλ βραβεύει τον Γιαννάκη

giannakis mouseio1

Την ερχόμενη Δευτέρα (29/1) το μεσημέρι θα βραβευθεί στην Ισραηλινή Πρεσβεία, ο Παναγιώτης Γιαννάκης, από τον ίδιο τον Πρόεδρο του Ισραήλ Ρεουβέν Ρίβλιν και τη σύζυγό του,, σε μία εκδήλωση που γίνεται για τη συμπλήρωση των 70 χρόνων από την ανεξαρτητοποίηση του κράτους.΄

Όπως αναφέρει η προσωπική πρόσκληση του κ. Ρίβλιν στον προπονητή του Άρη, στην εκδήλωση αυτή θα βραβευθούν καταξιωμένες προσωπικότητες από την Ελλάδα, που συνέβαλαν στη σύσφιξη των Ελληνο-Ισραηλινών σχέσεων, με την ευκαιρία του εορτασμού των 70 χρόνων από την ανεξαρτησία του Ισραήλ.

Έχουν επιλεγεί Έλληνες που είχαν μεγάλη επιρροή στις σχέσεις των δύο χωρών όλα αυτά τα χρόνια από 7 κατηγορίες, καθώς το 7 είναι ο τυχερός αριθμός του Ισραήλ. Και από την κατηγορία του αθλητισμού επιλέχτηκες ο Παναγιώτης Γιαννάκης, με τη σχετική ανακοίνωση της Ισραηλινής Πρεσβείας να κάνει λόγο για έναν «θρύλο»

«Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ένας θρύλος. Ένας θρύλος για το Ελληνικό μπάσκετ ένας θρύλος της Ελλάδας, ένας θρύλος του ίδιου του μπάσκετ. Ως αρχηγός της Εθνικής ομάδας είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στη νίκη της χώρας του στο Ευρωμπάσκετ του ’87 και συνετέλεσε καθοριστικά στη χρυσή εποχή του ελληνικού μπάσκετ.

Με αυτόν τον τρόπο αποδείχτηκε ότι μικρές χώρες, σαν την Ελλάδα και το Ισραήλ, μπορούν να φτάσουν ψηλά.

Η αξία ενός αθλητή μπορεί να μετρηθεί με μετάλλια και κύπελλα, η αξία ενός ανθρώπου μπορεί να μετρηθεί από τοι να εμπνέει τους άλλος.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ο λόγος που χιλιάδες νέοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό έπαιξαν μπάσκετ. Ο επαγγελματισμός και η αφοσίωσή του είχαν μεγάλη επιρροή στους νέους.

Για την αθλητική προσφορά του να προωθεί το αληθινό αθλητικό πνεύμα και τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ, αυτό το βραβείο στον Παναγιώτη Γιαννάκη απονέμεται παρουσία του προέδρου του Ισραήλ για τα 70 χρόνια από την ανεξαρτησία του Ισραήλ».

Από την εποχή που μεσουρανούσε στην Ευρώπη ο Άρης, ο Παναγιώτης Γιαννάκης παραμένει ένας από τους πιο δημοφιλείς αθλητές στο Ισραήλ με πολλές παρουσίες στους αγώνες των Εθνικών ομάδων και φίλος με τους πρωτοκλασάτους παίκτες του Ισραήλ, , όπως ο Ντορόν Τζαμσί. Άλλωστε στο Τελ Αβίβ στις 4 Ιουνίου 1997, έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας.