Αφιέρωσε τη ζωή του στο μπάσκετ (pics)

tasoulas1

Το ελληνικό μπάσκετ έχασε έναν από τους πιο πιστούς και αφοσιωμένους φίλους του. Σε ηλικία 86 ετών, απεβίωσε ο Απόστολος Τασούλας, ο πιο αγαπητός παράγοντας σε παίκτες, προπονητές, διαιτητές.

Αφιέρωσε τη ζωή του στο μπάσκετ και ήταν η «ψυχή» τόσο του Σπόρτιγκ,, όσο και της Ομοσπονδίας, την οποία υπηρέτησε από τη θέση του ταμία. Ακόμη και ως καθηγητής σε ΤΕΙ, το μπάσκετ ήταν καθημερινά μέσα στις προτεραιότητές του και με το χιούμορ του, τα πειράγματά του, είχε παντού φίλους.

Αν και καθηγητής σε ΤΕΙ, εύρισκε πάντα το χρόνο για να δίνει λύσεις στα προβλήματα τόσο του Σπόρτιγκ, όσο και της ΕΟΚ.

Ο Γιώργος Κολοκυθάς ήταν ο αδελφικός φίλος του και από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή, πριν από τεσσερσήμισι χρόνια, απομονώθηκε. Υπήρχε αμοιβαία αγάπη και δεν κατάφερε να ξεπεράσει την απώλειά του και σταμάτησε να πηγαίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Ο Απόστολος ήταν αυτός που ανακάλυψε τον Κολοκυθά, όταν τον είδε να παίζει στο γήπεδο της Σχολής Χατζηδάκη. Ήταν 17 ετών και είχε εντυπωσιαστεί από το άλμα του. Τον πλησίασε και τον έπεισε να υπογράψει δελτίο στον Σπόρτιγκ.

atlanta1

Φίλος και με τους δημοσιογράφους ο Απόστολος Τασούλας. Εδώ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1996 στην Ατλάντα, ως συνοδός της Εθνικής ομάδας, μαζί με τους απεσταλμένους του "Εθνους"  Τάσο Παπαχρήστου και Τάκη Ευσταθίου, σε μία εκδήλωση προς τιμή του Πύρου Δήμα

Συλλυπητήριες  ανακοινώσεις εξέδωσαν όλοι οι φορείς του μπάσκετ.

Η Ομοσπονδία του μπάσκετ:

"Το Δ.Σ. της ΕΟΚ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Απόστολου Τασούλα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. 

Ένας άνθρωπος που αφιέρωσε την ζωή του στο μπάσκετ, πρόσφερε ανιδιοτελώς και είχε ουσιαστική συμμετοχή στην εξάπλωση του αθλήματος, ο συνοδοιπόρος, συνεργάτης μα πάνω απ’ όλα καλός φίλος Απόστολος δεν είναι πια μαζί μας.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί, μετά από δεκαετίες ενεργούς και αδιάκοπης προσφοράς στην Ελληνική Ομοσπονδία, όπως είχε πράξει και στον αγαπημένο του Σπόρτιγκ. Στην ΕΟΚ διετέλεσε μέλος του Συμβουλίου σε συνεχόμενες θητείες και ταμίας.

Το Δ.Σ. της ΕΟΚ, αποφάσισε να παραστεί αντιπροσωπεία και να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (16/12) από το Β’ Νεκροταφείο".

 Η ΕΣΚΑ 

«Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του Απόστολου Τασούλα, ο οποίος απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ για τριάντα χρόνια και ταμίας της Ομοσπονδίας επί σειρά ετών. Το Δ.Σ. της ΕΣΚΑ, αποφάσισε να παραστεί αντιπροσωπεία και να κατατεθεί στεφάνι στην κηδεία που θα γίνει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου (16/12) στο το Β’ Νεκροταφείο Αθηνών. Τα εγκάρδιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Η ΕΣΚΑΝΑ:

"Στα 86 του χρόνια απεβίωσε ένας από τους παλιότερους παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ ο Απόστολος Τασούλας.

Στα 86 του χρόνια ο Απόστολος Τασούλας είχε αφιερώσει την ζωή του στον Σπόρτιγκ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην οποία ήταν μέλος του ΔΣ και ταμίας για 30 ολόκληρα χρόνια με τεράστια προσφορά.

Τα τελευταία χρόνια είχε αποσυρθεί μετά τον χαμό του αδελφικού του φίλου Γιώργου Κολοκυθά.

Το ΔΣ της ΕΣΚΑΝΑ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στους οικείους του . Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει...".

Η ΕΚΑΣΘ

 «Στα 86 του χρόνια, ο Απόστολος Τασούλας, έχοντας αφιερώσει την ζωή του στο Σπόρτιγκ και την ΕλληνικήΟμοσπονδία Καλαθοσφαίρισης στην οποία ήταν μέλος του Δ.Σ. και ταμίας για 30 χρόνια, μία τεράστια προσφορά που αναγνωρίζεται από όλους τους παράγοντες του αθλήματος. Μετά το χαμό του επιστήθιου φίλου του Γιώργου Κολοκυθά, αποσύρθηκε από τα κοινά και χθες, Πέμπτη απόγευμα (14.12.2017) άφησε την τελευταία του πνοή. Ο εκλιπών χαρακτηρίζετο για το ιδιαίτερα υψηλό ηθικό και το ήθος του, στοιχεία που τον καθιέρωσαν στο χώρο του Μπάσκετ. Το Δ. Σ. της Ε.ΚΑ.Σ.Θ. εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον χαμό του».

O Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης:
 «Θλίψη έχει σκεπάσει το ελληνικό μπάσκετ μετά την είδηση του θανάτου του Απόστολου Τασούλα σε ηλικία 86 ετών. Ο ΣΕΠΚ θέλει να αποδώσει συλλυπητήρια στους οικείους του και να ευχηθεί καλό ταξίδι σε έναν άνθρωπο που υπηρέτησε το αγαπημένο μας άθλημα από όλα τα πόστα για περισσότερο από μισό αιώνα. Ο Απόστολος Τασούλας ήταν ένας από τους παλιότερους παράγοντες του ελληνικού μπάσκετ. Στα 86 του χρόνια ο Απόστολος Τασούλας είχε αφιερώσει τη ζωή του στον Σπόρτιγκ και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, στην οποία ήταν μέλος του Δ.Σ. και ταμίας για 30 ολόκληρα χρόνια με τεράστια προσφορά».

Ο ΠΣΑΚ

"Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την “απώλεια” του Απόστολου Τασούλα. Ο εκλιπών υπηρέτησε πολλές δεκαετίες το ελληνικό μπάσκετ και “έφυγε” αθόρυβα σε ηλικία 86 ετών, όπως αθόρυβα και αποτελεσματικά έκανε άρτια τη δουλειά του στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης ως μέλος του Δ.Σ. και ταμίας για 30 περίπου χρόνια. Το διοικητικό συμβούλιο του ΠΣΑΚ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη και συλλυπείται τους οικείους του».