Τρίποντη εκτέλεση

PAO KHIMKI denmont

Ένας καταιγιστικός Παναθηναϊκός έκανε σκόνη και θρύψαλα τη Χίμκι στο ΟΑΚΑ (93-65), δείχνοντας μία ανοδική πορεία μετά τον αποκλεισμό του από το κύπελλο Ελλάδας.

Και πως να μην συντρίψει τη Ρωσική ομάδα με 63% στα τρίποντα (17/26) και μ’ έναν σεληνιασμένο Μάρκους Ντένμον, που «πυροβολούσε» από παντού και σταματημό δεν είχε.

Ο Παναθηναϊκός ήταν άψογα προετοιμασμένος απέναντι σε μία δυνατή ομάδα με πλούσιο επιθετικό ταλέντο και η απόδοσή του σε άμυνα και επίθεση ανάγκασε την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα να φαίνεται αγνώριστη.

Οι «πράσινοι» κατάφεραν να αποσυντονίσουν τον Σβεντ και με την ενέργειά τους, να επιβάλουν απόλυτα τον έλεγχό τους. Είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους και δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο. Αντιθέτως, από νωρίς ο αγώνας είχε πάρει μορφή μονόλογου και το κρεσέντο του Παναθηναϊκού στο πρώτο δεκάλεπτο (6/7 τρίποντα), δημιούργησε μία διαφορά που με τη λήξη του ημιχρόνου η πλάστιγγα είχε γείρει προς την πλευρά των πρωταθλητών Ελλάδας.

Η άμυνα του Θανάση Αντετοκούνπο πάνω στον Σβεντ, η μαεστρική καθοδήγηση από τον Νικ Καλάθη (11 ασίστ από τις 22 του ΠΑΟ), η εκτελεστική δεινότητα του Ντένμον, η κυριαρχία του Γκιστ, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στη συνάντηση. Ο Τσάβι Πασκουάλ πήρε απ΄ όλους τους παίκτες του κάτι καλό και αναμφισβήτητα ο σημερινός αγώνας ήταν μακράν ο καλύτερς για τιν Παναθηναϊκό μέχρι τώρα. Συγκεντρωμένος και πιστός στο πλάνο του.

Η Χίμκι υποχρεώθηκε στη δεύτερη βαριά ήττα της στην Ελλάδα, μετά την επίσκεψή της στο ΣΕΦ (92-75 υπέρ του Ολυμπιακού).

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 46-27, 72-49, 93-65.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 6 (2), Ρίβερς 5 (1), Παππάς 3 (1), Ντένμον 24 (7/9 τρ.), Γκιστ 12 (1), Βουγιούκας 7, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ 6 (2), Όγκαστ, Λοτζέσκι 10 (2), Καλάθης 11 (11 ασίστ), Αντετοκούνμπο 9 (1).

ΧΙΜΚΙ (Μπαρτζώκας): Ρόμπινσον 8,  Σβεντ 17 (2), Βιάλτσεφ, Ζάιτσεφ, Μάρκοβιτς 2, Μόνια 6 (2), Άντερσον 9 (1), Τζένκινς 8, Τόμας 2.