Χαρακίρι ο Παναθηναϊκός στη Βιτόρια

baskonia pao kalathis
Δικό του παιχνίδι έχασε ο Παναθηναϊκός (85-84) και την μεγάλη ευκαιρία να σημειώσει την πρώτη του εκτός έδρας νίκη του, απέναντι σε μία Μπασκόνια που μετά από 4 ήττες παρουσιάσθηκε φανερά βελτιωμένη, κυρίως επιθετικά.

Ωστόσο, οι «πράσινοι» άξιζαν να φύγουν νικητές από τη Βιτόρια με την εμφάνιση που πραγματοποίησαν στο δεύτερο ημίχρονο. Έλεγχαν απόλυτα το παιχνίδι, αλλά στο τελευταίο λεπτό έκανα «χαρακίρι».
Ήταν μπροστά με τέσσερις πόντους (80-84) με τις δύο βολές του Παππά στο 1΄22΄΄. Το τρίποντο του Γκρέιντζερ στα 27΄΄ ήταν λάθος αμυντικής ολιγωρίας, ενώ η τελευταία επίθεση ήταν κατά το ήμισυ σωστή. Η μπάλα έπρεπε να μείνει στα χέρια του Παππά για την περίπτωση που κέρδιζε φάουλ. Ήταν ο πιο «ζεστός» παίκτης, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός είχα χάσει σειρά βολών. Όμως προτίμησε τη διείσδυση και το φάουλ που του έγινε κανένας διαιτητής δεν θα το έδινε αν δεν ήταν κραυγαλέο εκείνη τη στιγμή. 

Και το κακό τρίτωσε με τον άνετο τρόπο που έφτασε στο καλάθι ο Μπομπουά, ενάμισι δευτερόλεπτο πριν από τη λήξη. Ο Πασκουά πήρε τάιμ άουτ για να γίνει σουτ από τον Ρίβερς, αλλά ο Αμερικανός καθυστέρησε στην εκτέλεση.

Σίγουρα το παιχνίδι θα μπορούσε να είχε κριθεί νωρίτερα για το Παναθηναϊκό, που ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, αγωνιστικά δείχνει ανοδική πορεία. Έχει ακόμη ελλείψεις στην άμυνα απέναντι σε ενδιάμεσες επιθέσεις και αυτό του στοίχισε και σήμερα με τα τρίποντα του Τζάνιγκ και του Τίμα. Όπως επίσης να ανεβάσει τα ποσοστά του στις βολές. Απόψε είχε 13/21 βολές και όλες στο β΄ ημίχρονο. Μάλιστα στο πολύ καλό τρίτο δεκάλεπτό του, όταν προηγήθηκε με 67-61 έχασε πέντε βολές (1/6) και στην περίοδο αυτή είχε 7/14. Ήταν το μελανό σημείο του σε μία περίοδο που όλα λειτουργούσαν τέλεια αμυντικά και επιθετικά και θα μπορούσε με καλύτερο ποσοστό στις βολές να έχει μεγαλύτερη διαφορά από το +4 στο 30΄. 

Κρίμα και για την σούπερ εμφάνιση του Νίκου Καλάθη που τελείωσε με 14 ασίστ, αλλά και για τον Νίκο Παππά, που ήταν ένας μόνιμος πονοκέφαλος για την Μπασκόνια.

Ο Παναθηναϊκός μετά το αρχικό προβάδισμά του (7-11), ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ στο 24΄ με το τρίποντο του Ρίβερς.

Οι γηπεδούχοι είχαν υψηλά ποσοστά στα τρίποντα (7/11 στο α΄ ημίχρονο), αλλά όταν και οι «πράσινοι» βρήκαν λύσεις από τα 6.75, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Τελείωσε τον αγώνα με 11/22  και το τρίτο δεκάλεπτο ειδικά, έμοιαζε με διαγωνισμό τριπόντων και από τις δύο πλευρές.

Τα δεκάλεπτα: 27-24, 47-45, 63-67, 85-84.

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Μαρτίνεθ): Τίμα 9 (3), Βόιτμαν 2, Μαλμάνις 2, Χουέρτας 2, Μπομπουά 15 (2), Τζάνινγκ 12 (2), Ντιόπ, Γκρέιντζερ 20 (6/7 τρ.), Πουαριέ 8, Σενγκέλια 15, Γκαρίνο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  (Πασκουάλ): Σίνγκλετον 15 (4/6 τρ.), Ρίβερς 12 (3/4 τρ.), Παππάς 22 (3/5 τρ.), Ντένμον 2, Γκιστ 16, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους 3 (1), Γκάμπριελ, Όγκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης 14 (14 ασίστ).