"Συγνώμη Βασίλη, ήταν λάθος"

papas pao

Το αυτονόητο έκανε ο Νίκος Παππάς μετά το ατόπημά του να απευθυνθεί την ώρα του αγώνα ΓΣΛ – Παναθηναϊκό στον προπονητή της Θεσσαλικής ομάδας, αλλά και Ομοσπονδιακό, Θανάση Σκουρτόπουλο,  ειρωνευόμενος για την πρόσκληση του Βασίλη Χρηστίδη στην Εθνική ομάδα.

Τηλεφώνησε στον νεαρό σέντερ του Άρη και του ζήτησε συγνώμη. Το λιγότερο που θα μπορούσε να πράξει, γιατί ό, τι κι αν τον … έθιξε και του προκάλεσε το ξέσπασα,  από πού και ως πού να χρησιμοποιήσει το όνομα του Χρηστίδη. Επειδή είναι ο πιο «μικρός» που κλήθηκε (και καλώς κλήθηκε) ή μήπως κλήθηκε στη θέση του Παππά;

Ακόμη και έναν από τους γκαρντ που κλήθηκαν και προτιμήθηκε αντί του ίδιου, πάλι άστοχο θα ήταν. Πόσο μάλλον τον Χρηστίδη, που παίζει σε διαφορετική θέση.

Ο Παππάς, μετά το θόρυβο προ προκλήθηκε (μέχρι και η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση) παραδέχτηκε το λάθος του και τουλάχιστον είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη από τον παίκτη του Άρη.

Όσο για το άπρεπο ποστάρισμα που ανέβασε στο Instagram, η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ αναφέρει:

"Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) εκφράζουν την απόλυτη καταδίκη τους για την υβριστική, κατά δημοσιογράφων, ανάρτηση του διεθνούς καλαθοσφαιριστή Νίκου Παππά σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Τόσο οι χαρακτηρισμοί όσο και η φωτογραφία που ανάρτησε ο Νίκος Παππάς, πέραν του ότι είναι προσβλητικοί και υβριστικοί για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, δεν ταιριάζουν σε αθλητή που φορά τη φανέλα με το εθνόσημο.

Ως εκ τούτου, ΕΣΗΕΑ και ΠΣΑΤ πέραν της καταδίκης της συγκεκριμένης ανάρτησης του αθλητή, ζητούν από την Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην οποία αγωνίζεται ο Νίκος Παππάς να τον επαναφέρουν στην τάξη. Από τον ίδιο τον καλαθοσφαιριστή ζητούμε να αναγνωρίσει το λάθος του και να ζητήσει συγγνώμη."